Μενού εβδομάδας

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο! Έτοιμο και σήμερα το μενού μας. Πιάτα της Κυριακής των Βαΐων αλλά και της Μεγαλοβδομάδας. Απλές και λιτές παρασκευές αφού η Μεγάλη εβδομάδα είναι φορτωμένη με πολλές δουλειές και κάποιες μετακινήσεις… Ακόμη κι όσοι δεν νηστεύουν, απέχουν συνήθως από τα “λεργιά” όπως λέμε στην Κρήτη τα μη νηστίσιμα πιάτα, για να απολαύσουν με μεγαλύτερη όρεξη τα πασχαλινά εδέσματα. Εκτός από τα προτεινόμενα (έχω επιλέξει τα πολύ απλά), θα βρείτε πολλές προτάσεις στην κατηγορία νηστίσιμα. Καλή Μ. Εβδομάδα και Καλή ανάσταση!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 28-4-2024

Ψαρόσουπα

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

ή ψάρι στο φούρνο

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

ή μπακαλιάρος με σπανάκι

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

ή μπακαλιαροπίλαφο!

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Δευτέρα 29-4-2024

Μακαρονάδα νηστίσιμη με τρίμμα αυγοτάραχου ή ταραμά

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Τρίτη  30-4-2024

Γιαχνάκι με ή χωρίς χοχλιούς

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Τετάρτη 1-5-2024

Φάβα κλασική (με ή χωρίς λάδι)

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Πέμπτη 2-5-2024

Ντολμαδάκια νηστίσιμα

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

με κάποια από τις σάλτσες μας (οι δύο είναι νηστίσιμες)

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

ή χλωροκούκια με σκορδόφυλλα και αλευρόξιδο

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Παρασκευή 3-5-2024

Χορτόσουπα αλάδωτη της Μεγάλης Παρασκευής

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Μ. Σάββατο  4-5-2024

Φασόλια πιάζι (αλάδωτα για όσους νηστεύουν το λάδι)

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Σαλάτες

Ρεγγοσαλάτες (για αύριο)

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Τονοσαλάτα με λάχανα

Τονοσαλάτα με λάχανα, σε δυο παραλλαγές

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Ταχινόσουπα με κοφτό μακαρονάκι αλάδωτη

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Ελιές τηγανητές

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Μικρασιάτικα λουκούμια

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Φαβοκεφτέδες

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Χταπόδι ξιδάτο

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Καρυδωτά αλάδωτα

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Χαλβάς με σάλτσα πορτοκαλιού

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Ταχινόπιτα αλάδωτη

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Ταχινοπιτάκια

Μενού 17: Από 28-4-2024 ως 4-5-2024

 

Καλή Μεγαλοβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο