Καλή Σαρακοστή!
Η κεντρική ιδέα λοιπόν για το σημερινό γλυκάκι είναι από αυτό το επιδόρπιο. Τα πορτοκάλια είναι άφθονα και ζουμερά αυτή την εποχή και ο χαλβάς του μπακάλη είναι απαραίτητος στο τραπέζι της ημέρας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που προτείνεται για επιδόρπιο “παντός καιρού” και όχι μόνο της Σαρακοστής!
Υλικά
2 φέτες χαλβά του μπακάλη (όποια γεύση μας αρέσει)
Χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ο χυμός ήταν περίπου 1/2 κούπα)
1 κουταλάκι μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
Επί το έργον
Παίρνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουταλιά αρκεί για τις ποσότητες που αναφέρονται) με τον τρίφτη της ντομάτας προσέχοντας να μη πάρουμε άσπρο.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό με το μέλι την κανέλα και το ξύσμα και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ώστε να συμπυκνωθεί λίγο το διάλυμα και να γίνει σαν αραιό σιρόπι.
Αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε τον χαλβά κομμένο σε μπαστουνάκια και τον περιχύνουμε με το σιρόπι.
καλή σαρακοστή… ωραιότατη ανάρτηση, όπως πάντα.
Ε.
Ευχαριστώ πολύ Ε. Καλή Σαρακοστή!
Καλή Σαρακοστή!!
Επίσης Ξανθή μου!
Ωραιότατο και πανεύκολο επιδόρπιο μας κέρασες σήμερα Vita, άσε που σε βγάλε ασπροπρόσωπη από μια ξαφνική επίσκεψη!!! Καλή Σαρακοστή!
Ναι Σιλένα μου! Πραγματικά της στιγμής! Καλή Σαρακοστή!
Ωραία ιδεα!
Καλή Σαρακοστή!
Ευχαριστώ Κική μου! Καλή Σαρακοστή!
Εγώ ντρέπομαι.. που ενω ειμαι απο Θεσσαλονίκη .. αυτό το επιδόρπιο δεν το ήξερα .. ίσως να το ανακαλύψανε τελευταία.. λείπω πολλα χρονια… γι αυτό δεν το ξερω.. μου αρέσει παρα πολύ ο συνδιασμος αυτός .των υλικών…… θα το δοκιμασω πάραυτα. μπραβο για την ιδέα να μας το παρουσιάσεις.. καλή Σαρακοστή και καλή εβδομαδα… Βαγγελιώ μου… φιλακια πολλα..
Ρούλα μπορεί να μη πήγαινες στα στέκια που πηγαίναμε εμείς. Το φοιτηταριό τότε είχε ταβέρνες "χαμηλού κόστους"! Να δοκιμάσεις τη δική μου εκδοχή:-) !
Αυτήν την εκδοχή του ψημένου στο αλουμινόχαρτο και με την σάλτσα πορτοκαλιού πολύ την λατρεύω, Βαγγελιώ μου.
Καλή Σαρακοστή και πάντα με Υγεία εύχομαι.
Αχ βρε Πηνελόπη μου…Μόνο που με πιάνουν τα βουλιμικά μου και δεν σταματώ σε ένα…
Καλή Σαρακοστή!
Ωραίο γλυκάκι και μάλιστα πολύ ευπαρουσίαστο!!
Δεν γνώριζα το συγκεκριμένο γλυκάκι, αλλά είναι ενδιαφέρον!
Να σου πω την αμαρτία μου Βαγγελιώ, ίσως και να το περιέλουζα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα! Θα του ταίριαζε πιστεύω!
Φιλιά!
Α! εσύ το προχώρησες παραπέρα… Εγώ λίγο λικεράκι πρόσθεσα την επόμενη φορά :-)!
Τέλεια ιδέα! Το συγκεκριμένο γλυκό δεν το ήξερα, αλλά φαίνεται πολύ γευστικό! Θα το δοκιμάσω!
Καλή Σαρακοστή, Βαγγελιώ μου!
Να το δοκιμάσεις! Δεν έχει καθόλου κόπο όπως βλέπεις!
Καλή Σαρακοστή!
Είδες τι κάνει η Σαλονίκη ρε παιδί μου; Κι εγώ η περήφανη Σαλονικιά, φουσκώνω από περηφάνια!
Καλή Σαρακοστή φοβερή η λαγάνα που έκανα από την ανάρτησή σας!
[…] Εδώ έχω παρουσιάσει τον κλασικό χαλβά όπως τον φτιάχνω εγώ με λεπτομέρειες και κάποια «μυστικά» επιτυχίας καθώς και με πληροφορίες για το όνομα του γλυκού, τον αλευροχαλβά με πετιμέζι (παλιά, παραδοσιακή συνταγή) και τον σαπουνέ χαλβά (έτσι λέμε στην Κρήτη τον χαλβά που έχει πολιτογραφηθεί ως «χαλβάς Φαρσάλων»). Επίσης στο site υπάρχουν συνταγές με χαλβά του μπακάλη που επίσης αγαπούμε πολύ(από σοκολατάκια ως κουλουράκια ως ένα απλό σερβίρισμα με σάλτσα πορτοκαλιού). […]
DDDELICIOUS
EXCELLENT IDEA
Thank you!