Το «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους» ξεκίνησε το 2010 ως ένα διαφορετικό blog μαγειρικής. Στις σελίδες του, εκτός από αναλυτική παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών της Κρήτης, υπάρχει πλήθος αναφορών σε πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της κρητικής παράδοσης που σχετίζονται με το φαγητό, προσωπικές μνήμες κ.α. που του δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Η ανταπόκριση και η αποδοχή του κόσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η μετατροπή του blog σε site κρίθηκε αναγκαία. Η εξέλιξη δεν σταματάει εδώ όμως.
Σας καλωσορίζουμε σε αυτό το γευστικό, και όχι μόνο, ταξίδι στην Κρήτη μας!
Στόχος του site στη νέα εποχή είναι να αποτελέσει έναν γαστρονομικό οδηγό μέσα από τον οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει όσα χρειάζεται σχετικά με την κρητική κουζίνα. Εκτός φυσικά από τις αμέτρητες συνταγές, γευστικοί προορισμοί, εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, προϊόντα, παραγωγοί και επιχειρήσεις, όλα θα έχουν θέση στις σελίδες μας για να παρουσιαστούν και να προβληθούν. Παράλληλα, το site μας θέλουμε να επεκταθεί και σε άλλες θεματικές ενότητες που να αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης και να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για κάθε αξιοσημείωτη προσπάθεια που συντελείται στο νησί μας.