Αλμυρά

Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο

Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο

Γρήγορο, οικονομικό και εύκολο!

Ο συνδυασμός κρέατος ή ψαριών με λαχανικά είναι πολύ συνηθισμένος στην κουζίνα μας. Δίνει νόστιμα και χορταστικά  πιάτα. Κι επειδή κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά και χόρτα, η ποικιλία είναι εξασφαλισμένη. Εξάλλου είναι πολύ καλό να  τηρούμε την εποχικότητα στην διατροφή μας.
 Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο
Έτσι το Χειμώνα εμείς εδώ στην Κρήτη μαγειρεύουμε τα ψάρια και τα κρέατά μας με διάφορα αγριόχορτα (με πρωταγωνιστή το μάραθο) .
Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο
Το καλοκαίρι τη θέση των χόρτων παίρνουν τα καλοκαιρινά λαχανικά: μπάμιες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και φασολάκια μαγειρεύονται με κρέας ή ψάρια και δίνουν πλήρη πιάτα με μεγάλη διατροφική αξία.
Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο
Το σημερινό πιάτο είναι ένα από αυτά τα καλοκαιρινά και γίνεται εύκολα, χωρίς πολλή προετοιμασία και φροντίδα κατά τη
διάρκεια του μαγειρέματος. Το βάζεις στο φούρνο και τέλος!
 Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια) στο φούρνο

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να παραλείψουμε τις πατάτες και να ελαττώσουμε το ελαιόλαδο για πιο διαιτητικό πιάτο. Ιδιαίτερα αν το ψάρι μας είναι λιπαρό, μπορούμε να βάλουμε 1/2 κούπα, ακόμη και ¼ της κούπας  μόνο.

2)Αν αρχίσει να ξεραίνεται πολύ η επιφάνεια του φαγητού μας, σκεπάζουμε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο. Όχι όμως από την αρχή . Του πηγαίνει το ελαφρύ «καψάλισμα».

3)Το φαγητό δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Αν θέλουμε το ψάρι μας να κάνει κρούστα, το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος βάζουμε τις φέτες του ψαριού πάνω πάνω (προσεκτικά με μια σπάτουλα) χωρίς να ανακατέψουμε και να διαλύσουμε τα λαχανικά.

Καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο