Vegan/vegetarian

Μπισκότα φουντουκιού με λευκό γλάσο

Μπισκότα φουντουκιού με λευκό γλάσο

Αξίζουν τη δοκιμή σας!

DSC_0614

Η σημερινή συνταγή έγινε στο πλαίσιο της υπόσχεσής μου να δημοσιεύσω 2-3 συνταγές από τα πρόσφατα αποκτήματά μου (βιβλία και περιοδικά με ιταλικές συνταγές). Διάλεξα συνταγές που να μην περιέχουν παράξενα και δυσεύρετα υλικά που να μην μπορούμε να τα βρούμε εδώ.

DSC_0619

Και η προηγούμενη, και αυτή εδώ,  και η επόμενη συνταγή που έχω σκοπό να δημοσιεύσω θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι δικές μας, ελληνικές συνταγές. Τόσο τα υλικά όσο και ο συνδυασμός τους δεν είναι ξένα με την δική μας γαστρονομία.

DSC_0626

Ο συνδυασμός ξηρών καρπών με ζάχαρη και αλεύρι και η χρήση τους σε μπισκότα, κέικ και γλυκίσματα είναι τόσο συνηθισμένος σε όλες τις κουζίνες του κόσμου!  Τι να πρωτοθυμηθώ… Κουραμπιέδες, αμυγδαλωτά, παξιμαδάκια αμυγδάλου και καρυδιού, καρυδωτά; Όλα αγαπημένα!  Έτσι πριν να φτιάξω αυτή τη συνταγή ήξερα πως θα μας άρεσαν αυτά τα φουντουκένια μπισκότα.

DSC_0615

Πραγματικά υπέροχα . Όσοι τα δοκίμασαν μόνο θετικά είχαν να πουν. Ακόμη και χωρίς το γλάσο είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν. Το γλάσο όμως τα κάνει πιο …εορταστικά! Υποθέτω ότι αν προστεθεί και χρώμα ζαχαροπλαστικής θα μπορούσε να αντικαταστήσει την αδιάφορη και παρασυνηθισμένη ζαχαρόπαστα σε μπισκότα που θα φτιαχτούν σε διάφορες παιδικές συναντήσεις. Εξάλλου το γλάσο ψήνεται και δεν υπάρχει κίνδυνος από ωμό ασπράδι που έχουν συνήθως άλλα γλάσα με αυγό.

DSC_0617

Πάντως εμείς θα τα δοκιμάσουμε προσεχώς και χωρίς γλάσο, απλά βουτηγμένα σε σοκολάτα μετά το ψήσιμο. Είμαι βέβαιη ότι ο συνδυασμός φουντούκι-σοκολάτα σε όλες τις εφαρμογές του είναι επιτυχημένος!

DSC_0631

 

Παρατηρήσεις

1)Άνοιξα όλη μαζί τη ζύμη σε φύλλο, έκοψα τις άκρες ώστε να γίνει ένα σωστό ορθογώνιο, και έφτιαξα ένα δεύτερο ορθογώνιο. Με τα «υπόλοιπα» έφτιαξα το μικρό ασύμμετρο σχήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες για να γίνουν τα μπισκότα της δοκιμής…

2)Αφού έκοψα σε τετράγωνα τα μπισκότα, τα έπαιρνα με σπάτουλα για να τα μεταφέρω στο ταψάκι. Έτσι δεν έσπασε ούτε ένα!

3)Προσπάθησα ανεπιτυχώς να κάνω το food styling  του βιβλίου αλλά οι τεχνικές μου γνώσεις τόσο στο styling όσο και στη φωτογραφία απέχουν πολύ από το επίπεδο που θα ήθελα ;-).

DSC_0677

4)Η συνταγή είναι από το βιβλίο EVERYDAY ITALIAN FAVORITES της ACADEMIA BARILLA που κληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη σελίδα. Ο τίτλος της συνταγής στα ιταλικά είναι “Biscotti glassati alla nocciola” και βρίσκεται στη σελίδα 218 του βιβλίου.

DSC_0189-2

 

Καλό υπόλοιπο Κυριακής και καλή εβδομάδα από αύριο! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο