Vegan/vegetarian

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Δυο νηστίσιμες και μια με γιαούρτι!

Αυτή την εποχή τα διατηρημένα κληματόφυλλα συνήθως έχουν τελειώσει και τα αμπέλια δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Τα ντολμαδάκια όμως είναι από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα και συνήθως ένα από τα απαραίτητα πιάτα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Σκέτα ή σερβιρισμένα με διάφορες σάλτσες, γίνονται ανάρπαστα και ως ορεκτικά όλη τη Σαρακοστή!

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Έγραφε πρόσφατα φίλη (και πολύ καλή foodblogger) στο facebook πως θυμάται τις Καθαροδευτέρες ντολμαδάκια του κουτιού στο τραπέζι της οικογένειάς της.

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Ε, λοιπόν εμείς αυτήν την Καθαρά Δευτέρα δοκιμάσαμε τα κρητικά ντολμαδάκια της κατάψυξης GREENS & YELLOWS από τα Μερακλίδικα της Οικογένειας Κυριακάκη και διαπιστώσαμε πως είναι εξαιρετική επιλογή!

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Νόστιμα, καλοτυλιγμένα (με το χέρι γράφει η συσκευασία και έτσι είναι πράγματι), με εξαιρετικά υλικά. Η καλύτερη εναλλακτική των σπιτικών για όσους θέλουν ένα μεζεδάκι στο τραπέζι του και δεν έχουν χρόνο ή δεν ξέρουν να φτιάχνουν! Είναι έτοιμα σε 5 λεπτά και είναι απείρως καλύτερα από τα ντολμαδάκια κονσέρβας που συνήθως καταφεύγουν κάποιοι! Α ναι, και απολύτως vegan!

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Και για να ξεφύγουμε από τις κλασικές σάλτσες (αυγολέμονο και κρέμα λεμονιού) που συνοδεύουμε συνήθως τα ντολμαδάκια, εμείς τα δοκιμάσαμε και με 3 άλλες σάλτσες, αυτές που θα δείτε στο σημερινό μας βίντεο.

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Ταυτόχρονα θα δείτε 3 τρόπους σερβιρίσματος που πιστεύουμε πως ταιριάζουν σε οποιοδήποτε τραπέζι ή μπουφέ!  Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  • Το ταχίνι μπορεί να είναι και με άρωμα πορτοκαλιού. Τότε δεν χρειάζεται το ξύσμα λεμονιού
  • Για τη σάλτσα με το γιαούρτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γιαούρτι θέλουμε ακόμη και με χαμηλά λιπαρά. Εδώ ήταν στραγγιστό, αλλά αν θέλουμε πιο ρευστή τη σάλτσα θα βάλουμε κανονικό.
  • Στη σάλτσα με το αβοκάντο μπορούμε να βάλουμε αντί πιπέρι μια μικρή καυτερή πιπερίτσα.
  • Το αλατοπίπερο είναι κατά την κρίση μας και πώς συνηθίζουμε τα φαγητά μας. Διορθώνουμε τις ποσότητες πριν σερβίρουμε τις σάλτσες μας οπότε είναι καλύτερα να προσθέσουμε μικρές ποσότητες στην αρχή.

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!  

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο