Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Τρεις σάλτσες (dips) για τα ντολμαδάκια μας (VIDEO)

Δυο νηστίσιμες και μια με γιαούρτι!

Αυτή την εποχή τα διατηρημένα κληματόφυλλα συνήθως έχουν τελειώσει και τα αμπέλια δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Τα ντολμαδάκια όμως είναι από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα και συνήθως ένα από τα απαραίτητα πιάτα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Σκέτα ή σερβιρισμένα με διάφορες σάλτσες, γίνονται ανάρπαστα και ως ορεκτικά όλη τη Σαρακοστή! 

Έγραφε πρόσφατα φίλη (και πολύ καλή foodblogger) στο facebook πως θυμάται τις Καθαροδευτέρες ντολμαδάκια του κουτιού στο τραπέζι της οικογένειάς της.

Ε, λοιπόν εμείς αυτήν την Καθαρά Δευτέρα δοκιμάσαμε τα κρητικά ντολμαδάκια της κατάψυξης GREENS & YELLOWS από τα Μερακλίδικα της Οικογένειας Κυριακάκη και διαπιστώσαμε πως είναι εξαιρετική επιλογή!

 

Νόστιμα, καλοτυλιγμένα (με το χέρι γράφει η συσκευασία και έτσι είναι πράγματι), με εξαιρετικά υλικά. Η καλύτερη εναλλακτική των σπιτικών για όσους θέλουν ένα μεζεδάκι στο τραπέζι του και δεν έχουν χρόνο ή δεν ξέρουν να φτιάχνουν! Είναι έτοιμα σε 5 λεπτά και είναι απείρως καλύτερα από τα ντολμαδάκια κονσέρβας που συνήθως καταφεύγουν κάποιοι! Α ναι, και απολύτως vegan! 

 

 

Και για να ξεφύγουμε από τις κλασικές σάλτσες (αυγολέμονο και κρέμα λεμονιού) που συνοδεύουμε συνήθως τα ντολμαδάκια, εμείς τα δοκιμάσαμε και με 3 άλλες σάλτσες, αυτές που θα δείτε στο σημερινό μας βίντεο.

Ταυτόχρονα θα δείτε 3 τρόπους σερβιρίσματος που πιστεύουμε πως ταιριάζουν σε οποιοδήποτε τραπέζι ή μπουφέ!  Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Υλικά:

Για 1-2 συσκευασίες ντολμαδάκια GREENS & YELLOWS

Α. Για τη σάλτσα με ταχίνι

100 gr ταχίνι

30-45 ml νερό (ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σάλτσα μας

45 ml ελαιόλαδο

30-45 ml χυμό λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Προαιρετικά αλλά συνιστάται,  1-2 σκελίδες σκόρδο

Β. Για τη σάλτσα με γιαούρτι

200 gr γιαούρτι

30-45 ml ελαιόλαδο

30 ml χυμό λεμονιού

10-15 gr άνηθο (1-2 κουταλιές)

15 ml μουστάρδα καλής ποιότητας

Αλάτι

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι

Λίγη πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή) για το σερβίρισμα

Γ. Για τη σάλτσα με αβοκάντο

2 μέτρια αβοκάντο (180-200 gr ζυγισμένα καθαρισμένα)

2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το μέγεθός τους)

45 ml λεμόνι

60 ml ελαιόλαδο

1-2 μικρά πράσινα κρεμμυδάκια

1-2 κουταλιές μαϊντανό (10 gr περίπου )

Αλάτι

Πιπέρι

Επί το έργον:

Δείτε τις παρασκευές και τους τρόπους σερβιρίσματος στο video που ακολουθεί και συνδυάστε τις με ντολμαδάκια!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!

Παρατηρήσεις:

  • Το ταχίνι μπορεί να είναι και με άρωμα πορτοκαλιού. Τότε δεν χρειάζεται το ξύσμα λεμονιού
  • Για τη σάλτσα με το γιαούρτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γιαούρτι θέλουμε ακόμη και με χαμηλά λιπαρά. Εδώ ήταν στραγγιστό, αλλά αν θέλουμε πιο ρευστή τη σάλτσα θα βάλουμε κανονικό.
  • Στη σάλτσα με το αβοκάντο μπορούμε να βάλουμε αντί πιπέρι μια μικρή καυτερή πιπερίτσα.
  • Το αλατοπίπερο είναι κατά την κρίση μας και πώς συνηθίζουμε τα φαγητά μας. Διορθώνουμε τις ποσότητες πριν σερβίρουμε τις σάλτσες μας οπότε είναι καλύτερα να προσθέσουμε μικρές ποσότητες στην αρχή.

Καλά να είστε καλά να περνάτε!  

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι. 

Print Friendly, PDF & Email