Μενού εβδομάδας

Μενού 52: Από 27-12-2020 ως 2-1-2021

Φτάσαμε στο τελευταίο μενού του 2020! Μακάρι με τη νέα χρονιά να αλλάξουν όλα όσα πλήγωσαν τον Κόσμο μας και τον μικρόκοσμό μας! Για το μενού της εβδομάδας, θα προτείνουμε σήμερα λίγα πιάτα αλλά μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε σχεδόν καθημερινά προτάσεις για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές! Για την Πρωτοχρονιά-βράδυ παραμονής και ανήμερα-κάτι πιο ολοκληρωμένο μεσοβδόμαδα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 27-12-2020

Μακαρονάδα με απάκι, εύκολη και γρήγορη

 

Δευτέρα 28-12-2020

Πανσέτες στο τηγάνι με χυμό εσπεριδοειδών

 

Τρίτη 29-12-2020

Ψάρι με λαδολέμονο μουστάρδας και χόρτα βραστά

 

 

Τετάρτη 30-12-2020

Χοιρινο με σέλινο και ντομάτα ή πελτέ αυτή την εποχή

 

Πέμπτη 31-12-2020

Το μεσημέρι ένα απλό σφουγγάτο για να προλάβουμε τις ετοιμασίες…

Για το βράδυ θα τα ξαναπούμε!

Παρασκευή 1-1-2021

Θα τα πούμε πιο αναλυτικά μεσοβδόμαδα, για την ώρα δείτε παρακάτω τις συνολικές προτάσεις μας!

 

Σάββατο 2-1-2021

Αξιοποίηση των περισσευμάτων  ή  δοκιμάστε τα περίφημα κρητικά λουκάνικα με μια πλούσια σαλάτα!

 

Σαλάτες

Χόρτα βραστά

 

Παντζαροσαλάτα σπέσιαλ

 

Πολύχρωμη εορταστική

 

Σαλάτα με ωμά άγρια χόρτα

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Μια ποικιλία από τάρτες!

Τάρτα με μπρόκολο

 

Τάρτα με αγκινάρες (και με καταψυγμένες αυτή την εποχή)

 

Τάρτα με μάραθο

 

Τάρτα με γραβιέρα, μανιτάρια και πιπεριές

 

Τάρτα με πράσα

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Σοκολατάκια με καρύδι και βανίλια υποβρύχιο

 

ή βελούδινα

 

Εκμέκ κανταΐφι

 

ή κιουνεφέ

 

Και μη ξεχνάμε τις συνολικές μας προτάσεις!

Ορεκτικά και σαλάτες για το γιορτινό τραπέζι

 

Πρώτα, κυρίως, συνοδευτικά  πιάτα για το γιορτινό τραπέζι

Γλυκά και επιδόρπια για το γιορτινό τραπέζι

 

Μακάρι μαζί με το χρόνο που φεύγει να φύγουν όλες οι δυσκολίες που ζήσαμε φέτος! Καλή εβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές