Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 γραμμάρια σοκολάτα 52% κακάο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κούπα καρύδια κομμένα με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια
Προαιρετικά:
1 κούπα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ (ή στραγγισμένα γλυκά του κουταλιού ή απλώς ξύσμα πορτοκαλιού)
1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση εσπεριδοειδούς) ή κονιάκ ή μαύρο ρούμι
Λίγο κακάο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Επί το έργον
Δείτε το βίντεο για τα πιο εύκολα σοκολατάκια μας
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο με το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει. Όταν λιώσει το βούτυρο (που σημαίνει ότι θα λιώσει και η σοκολάτα μας) προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το λικέρ στο κουτί του γάλατος αφού το ανακατέψουμε ώστε να πάρει και τα τελευταία ίχνη από το ζαχαρούχο, και το προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρύδια και τα φρουί γλασέ. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20cmx30cm με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος , λαδώνουμε ελαφρά το χαρτί με ένα πινελάκι και απλώνουμε τη σοκολάτα έτσι ώστε να έχει πάχος 1,5 εκατοστό περίπου. Στρώνουμε την επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από 2-3 ώρες την χωρίζουμε με καλό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που μας αρέσει και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βγάλουμε με κουταλάκι και να τα πλάσουμε σαν τρουφάκια
Παρατηρήσεις
1. Γίνονται περίπου 50 σοκολατάκια με μαλακιά υφή τρούφας που λιώνουν στο στόμα. Εγώ τα προτιμώ σε θερμοκρασία δωματίου και δεν τα βάζω στο ψυγείο. Αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο αλλά βγάλτε τα λίγη ώρα πριν τα σερβίρετε.
2. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε αντί καρύδια, άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας όπως φουντούκια ή καβουρντισμένα αμύγδαλα, αλλά θεωρώ ότι τα καρύδια είναι πιο μαλακά και ταιριάζουν περισσότερο στην απαλή βελουδένια γεύση που έχουν τα συγκεκριμένα σοκολατάκια.Μάλιστα, προτιμώ να κόβω σε μικρά κομμάτια τα καρύδια με μαχαίρι γιατί αν τα αλέσω η σκόνη αλλοιώνει την υφή της σοκολάτας.
3.Τις πληροφορίες για το ζαχαρούχο γάλα τις βρήκα εδώ:
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13755&subid=2&tag=12936&pubid=1046476
Ήρθα πρώτη και παίρνω κέρασμα!!!
Η κόρη έχει κάτι φοορμάκια γατάκια θα τα γεμίσω και θα έχουμε σοκολατάκια γατάκια!
Χρόνια Πολλά και πάλι.
Ξανθή να τα δοκιμάσετε! Αρέσουν σε όλους! Τουλάχιστον έτσι μου λένε μέχρι τώρα 🙂
Χρόνια πολλά για χθες, το κέρασμα υπέροχο, θυμίζει fudge το οποίο και λατρεύω!!!
Λίλα μοιάζουν όντως με fudge. Το fudge που κάνω εγώ είναι με συνταγή της Τίνας και δεν έχει γάλα γι αυτό δεν τα λέω αυτά fudge!
Μου τρέχουν τα σάλια…Και πρέπει να περιμένω μέχρι το Πάσχα…
Όστρια κι εγώ δεν τα δοκίμασα αυτή τη φορά 🙂
Xρόνια σου Πολλά και καλά! Μου αρέσει που στις αναρτήσεις σου πάντα κάνεις και από ένα μικρό "μάθημα" και ως εκπαιδευτικός το εκτιμώ ιδιαίτερα!!! Χαιρετίσματα από Κέρκυρα!
Αγγέλα μου καλώς όρισες! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Το φοβόμουν αυτό με το μάθημα και προσπαθούσα να το αποφύγω αλλά μου βγαίνει :-).
Σαράντα χρόνια φούρναρης βλέπεις…
Καλώς σας βρήκα!! Φαίνονται υπέροχα!! Σίγουρα το Πάσχα θα τη δοκιμάσω την συνταγη!!
Καλώς ήλθες! Να τη δοκιμάσεις Θάλεια. Είναι τόσο εύκολη και με βέβαιη επιτυχία!
Υπέροχο το κέρασμά σου και καταγράφεται! Πολύχρονη ξανά και από εδώ!
Ευχαριστώ Έφη και από δω 🙂
Χρονια πολλα Βαγγελιώ μου, να εισαι παντα καλά και να χαιρονται ολοι !!! υπεροχο το κερασμά σου! οσο για το ζαχαρούχο, ναι και εγω με αυτό μεγάλωσα !!!
σε φιλώ πολύ πολύ
Μαράκι μου σ'ευχαριστώ! Εσύ είσαι πιο μικρή :-). Το πρόλαβες σαν ρόφημα;
Χρόνια πολλά κι από εμένα! Οι αναρτήσεις σου πάντα υποδειγματικές από κάθε άποψη.
Γυριστρούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ! Με κάνεις να κοκκινίζω 🙂
Ωραία πράγματα και καλώς καμωμένα… με υλικά που ελάχιστοι πιστεύω πως δεν συμπαθούν! Εγώ βέβαια ανήκω στους πολλούς Βαγγελιώ μου!
Αχ Πηνελόπη μου! Κι εγώ στους πολλούς είμαι και δεν είμαι και εγκρατής…
Λαχταριστό κέρασμα τους είχες!!
Χρόνια πολλά και πάλι, και του χρόνου με υγεία!!!
Σ' ευχαριστώ Έλενα για όλες τις ευχές και τις επισκέψεις σου εδώ!
Χρόνια σου πολλά και πάλι Ευαγγελία! Ωραιότατα τα σοκολατάκια σου, μου θυμίζουν fudge, το οποίο λατρεύω!
Ερμιόνη δεν τα λεω fudge γιατί έχω άλλη συνταγή γι αυτό, αλλά όντως μοιάζουν.
Χρόνια πολλά κι από μένα Vita (έστω και τόσο καθυστερημένα)!
Εγώ πάντως -αν και δεν γιόρταζα- στους καλεσμένους μου, έβγαλα τους λαχανοντολμάδες σου! Έγλυφαν και τα δάχτυλά τους!
Κι αυτό τα σοκολατάκια φαίνονται επίσης υπέροχα!
Να είσαι πάντα καλά, γερή, ευτυχισμένη και χαρούμενη!
Καλό μεσημέρι.
Να τα δοκιμάσεις Selcouth. Θα σου αρέσουν.
Χαίρομαι που απολαύσατε τους λαχανοντολμάδες. Δεν είναι δύσκολοι τελικά, είδες; 🙂
Χρόνια πολλά! Πάντα τέτοια!
Ευχαριστώ πολύ! Ό,τι επιθυμείς!
Isso é deliciosoooooooo!!!
Fiquei com água na boca.
Boa quarta-feira recheada de coisas boas:
saúde, paz e muitas alegrias.
Beijinhos.
Brasil
¸.•✿⊱╮
(✿◠‿◠)
¸.•°`♥✿⊱╮
Obrigado querida! Eu adoro os belos desenhos em seus comentários. Βeijos
Kαλησπερούδια! ευτυχώς τυγχάνει να έχω ζαχαρούχο γάλα στο ντουλάπι οπότε έφυγα για να τα φτιάξωωωωωωωωωω! α ναι! και χρόνια πολλά! φιλιά
Πέλα ελπίζω να σου αρέσουν. Να μας πεις, ναι;
Πω πω τι απίθανη συνταγή είναι αυτή;
Όπως όλες φυσικά και σ' ευχαριστώ : )
Αχιλλέα σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
Επιτέλους βρήκα έναν άνθρωπο να λέει ότι έτρωγε στο ψωμί! Όπου το έχω πει με κοιτάνε σαν ούφο! χαχα! Θυμάσαι σε διακοπές μας στη Ζάκυνθο, να τρώμε κάθε ορωί φρυγανιές με ζαχαρούχο γάλα! Ακόμα μ΄αρέσει να το τρώω σκέτο!
Πολύ ωραία τα σοκολατάκια σου. Μου αρέσουν αυτά τα μαλακά σοκολατάκια. Να σου πω επίσης, ότι πολλά βραζιλιάνικα γλυκά, έχουν σαν βάση το ζαχαρούχο. Για τα λικέρ μου δεν ξέρω. Μπορει! 😉
Κική εμένα με μάλωνε η μάνα μου γιατί μια μικρή τάση την είχα από τότε 🙂
Το ξέρω για τα βραζιλιάνικα γλυκά. Πρόσφατα είχε δείξει κάποια τρουφάκια ο Παρλιάρος, αλλά και το κολασμένο μπανόφι με ζαχαρούχο είναι 🙂
την έφτιαξα χθες και είναι ΑΠΙΘΑΝΗ συνταγή… να δω πότε θα αδυνατίσω τελικά με αυτά που ανεβάζετε στο μπλογκ 🙂 Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Φιλάκια από Θεσσαλονίκη
ααα εγώ έβαλα ένα σφηνάκι ρούμι (λευκό) και δεν έβαλα τα φρουι γλασέ γιατί φοβήθηκα για το μωρό
ΥΓ το ζαχαρούχο πέρα από το ψωμί, το έτρωγα και απλά με το κουτάλι 🙂 και επίσης όταν έπινα γλυκό φραπέ (και όχι σκέτο όπως τώρα) αντί για ζάχαρη και γάλα έβαζα ζαχαρούχο… ΠΑΤΕΝΤΕΣ φοιτήτριας τότε χαχα
Ευχαριστώ καλή μου που τα δοκίμασες και χαίρομαι που σας άρεσαν. Προαιρετικά είναι τα φρουί γλασσέ ούτως ή άλλως. Το ρούμι ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα. Φιλιά στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη, την …εξ αγχιστείας πατρίδα!
Καλογραμμένο, ολοκληρωμένο και πλήρες άρθρο. Σημαντικότατο ότι αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών. Νοστιμότατη συνταγή, θα την κάνω απόψε κιόλας. Μπράβο σας!
tip: θα χρησιμοποιήσω αλμυρά φυστίκια γιατί μ' αρέσει πολύ η αλμυρή γεύση ανακατεμένη με τη γλυκιά! Καλό σας βράδυ!
Λοιπόν είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ… αν και έχω κερδίσει πολλές φορές τις εντυπώσεις φτιάχνοντας τα καλούδια του site… ! Είναι φοβερές και εγγυημένες συνταγές!! Με κλειστά μάτια ξέρω ότι θα πετύχει!!
Έχει πάρτυ μια φίλη σήμερα… οπότε έφτιαξα τα σοκολατάκια και… καθάρισα αυτοπροσώπως το κατσαρολάκι… (είχα και σπιτικό λικέρ περγαμόντο από μαμά…)!!! Σε λίγο συνεχίζω με πίτα από κολοκύθι χωρίς φύλλο…το οποίο και θα κόψω σε μπουκίτσες πριν τελειώσει το ψήσιμο κ θα το ξαναβάλω στο φούρνο για να πάρει σχήμα finger food!!!
Μένω Ισπανία και οι ισπανοί με κάτι τέτοια… απλά προσκυνούν!!! χαχαχαα
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!!
Καλή συνέχεια!