Η πρότασή μας

Πρώτα και κυρίως πιάτα για το γιορτινό τραπέζι

Και φυσικά, “πιάτα για τη μέση του τραπεζιού”! 

 

Η συνέχεια της πρότασής μας που αφορούσε ορεκτικά και σαλάτες, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα πρώτα πιάτα και τα κυρίως πιάτα της γιορτής. Μερικά από τα παρακάτω εδέσματα εγώ συνηθίζω τα βάζω σε πιατέλες στη μέση του τραπεζιού με κουτάλια σερβιρίσματος. Παρόλο που το χοιρινό με κάστανα επί παραδείγματι θεωρείται κύριο πιάτο σε ένα τραπέζι με 2-3 πιάτα ή αν σερβιριστεί μόνο του, αν έχουμε πολλές επιλογές το θεωρώ πολύ βαρύ και πολύ χορταστικό αν σερβιριστεί σε ατομικές μερίδες. Έτσι αυτά τα πιάτα τα λέω “πιάτα της μέσης του τραπεζιού” όταν έχω μεγάλο μενού. Κάντε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν!

Κλικ στις φωτογραφίες

Κλασική κρεατόσουπα

 

Κρεατόσουπα με λαχανικά και ξινόχοντρο

 

Χορτόσουπα βελουτέ με ξυδάτο κρητικό λουκάνικο

 

Κρητική μακαρονάδα σε ζωμό κρέατος 

 

Κρητικό πιλάφι

 

Ψητό στο φούρνο με πατάτες

 

Ψητό κατσαρόλας με χυμό εσπεριδοειδών

 

Καπρικό (που μπορούμε να ετοιμάσουμε και νωρίτερα)

 

Χοιρινό με κυδώνια

 

Χοιρινό με κάστανα

 

Χοιρινή πανσέτα με χυμούς εσπεριδοειδών στο τηγάνι

 

Κρέας κατσαρόλας με πουρέ λαχανικών εποχής

 

Φουκάκι, η κρητική τηγανιά

 

Λαχανοντολμάδες με κιμά και κρέμα αυγολέμονο

 

Χοιρινό με πράσα

 

Χοιρινό με σέλινο

 

Γεμιστή κότα

 

Κολοκύθα γεμιστή

Εννοείται ότι αν κάποιοι αποφεύγουν το χοιρινό  μπορούν να βρουν επιλογές με άλλα κρέατα από την αναζήτηση πάνω δεξιά στη σελίδα μας ή από τις αντίστοιχες κατηγορίες.

Θα επανέλθω με προτάσεις για επιδόρπια που θα κλείσουν  γλυκά ένα γιορτινό τραπέζι! Ωστόσο οι …αργοπορημένες, φτιάχνουμε τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τα χριστόψωμά μας!

Συνεχίζεται…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Skip to content