Αλμυρά

Κρασάτη πανσέτα με χυμούς εσπεριδοειδών στο τηγάνι

Κρασάτη πανσέτα με χυμούς εσπεριδοειδών στο τηγάνι

Οικονομικός και εύκολος μεζές!

Επιστροφή στο blog μετά από αρκετές μέρες. Ο λόγος απουσίας ήταν ευχάριστος και θα τον ανακοινώσω μόλις ετοιμάσω το κέρασμα! Επανέρχομαι λοιπόν με συνταγή επίκαιρη.
Κρασάτη πανσέτα με χυμούς εσπεριδοειδών στο τηγάνι
Ακόμη κι αν το πιάτο είναι μάλλον λιτό για τις μέρες της γιορτής , είναι πεντανόστιμο και προσφέρεται για τα …μετεόρτια- όπου όλο και κάποιο κρεατικό καταναλώνουμε- ή  για ένα κρασάκι στο  πόδι που λέμε! Η πανσέτα, αν και είναι low budget κομμάτι του χοιρινού, είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες λόγω του λίπους που περιέχει. Έχει φανατικούς φίλους!
Κρασάτη πανσέτα με χυμούς εσπεριδοειδών στο τηγάνι
Είτε στα κάρβουνα κριτσανιστή, είτε στο τηγάνι αρωματισμένη με κρασί και εσπεριδοειδή όπως στη συνταγή μου, είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσουμε. Ας προσποιηθούμε  για λίγες μέρες πως  δεν βλέπουμε λιπαρά και θερμίδες… Αν μη τι άλλο, κάνει καλό στην ψυχολογία μας!

Παρατηρήσεις

1)Δεν χρειάζεται πολλή ρίγανη για να μη πικρίσουν. Ίσα να μυρίσει…

2)Μπορούμε να βάλουμε ό,τι κρασί έχουμε.Εγώ συνηθίζω ροζέ αλλά ταιριάζει πολύ και το κόκκινο.

3)Για περισσότερο άρωμα μπορούμε μαζί με το χυμό να προσθέσουμε και το ξύσμα από το ένα τουλάχιστον εσπεριδοειδές.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο