Γλυκά

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!

Το έχω ξαναγράψει το έθιμο (αναλυτικά θα το δείτε στην πρώτη από τις παρακάτω συνταγές): Εμείς στο Ηράκλειο (από την πόλη το έθιμο πια έχει καθιερωθεί σε όλη σχεδόν την ενδοχώρα του νομού…), εκτός από βασιλόπιτα το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς θέλουμε στο τραπέζι μας μπουγάτσα! Και μη νομίζετε, η ηρακλειώτικη και η χανιώτικη μπουγάτσα μπορεί να μην είναι τόσο διάσημες όσο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αλλά είναι εξαιρετικές!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

  1. Με κρέμα

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!

 

  1. ή με μυζήθρα

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!
  1. Εύκολη και οικονομική, με ζαχαρούχο γάλα

(της τεμπέλας  (και του τεμπέλη βεβαίως βεβαίως…))

 

  1. Ατομικά μπουγατσάκια με κρέμα

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!

 

  1. Για τους βιαστικούς/ες και πολυάσχολους/ες, σερβιρισμένη πρωτότυπα!

Πέντε μπουγάτσες για να γλυκάνουμε τον καινούριο χρόνο!

 

Καλή Πρωτοχρονιά!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο