Δροσερό και νόστιμο, εύκολο και οικονομικό, και προπαντός light!
Οι πειραματισμοί με τα γιαουρτογλυκά συνεχίζονται και αυτή τη
φορά η έμπνευση ήρθε από τις παρακιτρινισμένες μπανάνες που αν έμεναν μια μέρα
ακόμη θα ήταν για πέταμα.
Την πρώτη φορά έγινε με ζελέ λεμόνι γιατί αυτό είχα, αλλά τη δεύτερη είπα να ενισχύσω το άρωμα μπανάνας και χρησιμοποίησα ζελέ μπανάνα.
Οι μπανάνες εδώ όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ αρωματικές οπότε και με το ζελέ λεμονιού το άρωμα της μπανάνας ήταν έντονο. Και τις δύο φορές έγινε ανάρπαστο, και οι δοκιμές συνεχίστηκαν όπως θα δείτε παρακάτω.
Η σοκολάτα ταιριάζει με όλα σχεδόν τα φρούτα, αλλά ο συνδυασμός με κάποια απ’ αυτά λίγο
παραπάνω. Θεωρώ ότι η μπανάνα είναι ένα απ’ αυτά.
Οι μπανάνες Άρβης που έχουμε στην Κρήτη για τις οποίες σας έχω ξαναμιλήσει, μπορεί να είναι μικρότερες αλλά είναι πολύ αρωματικές.
Ακριβώς επειδή είναι μικρότερες, στα υλικά δεν θα δώσω τον αριθμό
τους αλλά τον όγκο τους .
Είχα αρκετή σοκολάτα 52% σε κακάο (αλλά καλής ποιότητας και ιδιαίτερα αρωματική) και αυτή
χρησιμοποίησα στο γλυκό μου όσες φορές το έφτιαξα. Αυτό το έκανε λίγο πιο
«αμαρτωλό» σε θερμίδες. Όμως, επειδή οι μπανάνες μου ήταν πολύ ώριμες και
γλυκιές, δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη. Πιστεύω ότι θα του ταιριάζει και λίγο πιο πικρή και πιο άγλυκη σοκολάτα
και επειδή ήδη δοκιμάστηκε με light γιαούρτι και γάλα με πολύ καλά αποτελέσματα, μπορεί να θεωρηθεί γλυκό διαίτης!
(ήταν 300 gr
καθαρισμένες)
μπανάνα
αλέθουμε ως ότου γίνουν πολτός.
το ζελέ στο καυτό νερό και προσθέτουμε
τον πολτό της μπανάνας. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε
πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς. Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα τρίμματα
της σοκολάτας.
τα βάζουμε στο ψυγείο.
Προέκυψαν 8,5 (!) μερίδες… |
τριμμένη σοκολάτα και όταν σερβίρουμε το γλυκό μας γαρνίρουμε με λίγες φετούλες
μπανάνας (αν έχουμε…).
συνήθως συστήνονται για μια συσκευασία ζελέ, το γλυκό δεν γίνεται σκληρό όπως
άλλα «ζελεδένια» γλυκά. Πιστεύω ότι αυτή η υφή του πηγαίνει καλύτερα. Είναι μια
απαλή, δροσερή, μυρωδάτη κρέμα.
, βάλτε 2-3 κουταλιές ζάχαρη στο μείγμα (πριν προσθέσετε τον πολτό της μπανάνας
για να είναι ζεστό το νερό και να διαλυθεί εύκολα).
Μου αρέσει πάρα πολύ και θα το δοκιμάσω άμεσα!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1ευχαριστουμε γλυκια μου!!!!!!!!!!
…irida…
Όλα τα λεφτά στην δημιουργική σου φαντασία!!!
Φιλιά θαλασσένια
Τι με κάνεις, τι με κάνεις;;;
Υπέροχο, ελαφρύ και δροσιστικό το γλυκάκι σου!Μπράβο!
Φιλάκια!
Πάει για φτιάξιμο αυτό συντομότατα! Θα αρέσει σε όλους! Φιλιά Βαγγελιώ!
εαν βαλουμε ζελε φραουλα ηπαρχει προβλημα
Για μια συσκευασια ζελε δεν ειναι λιγο μια κουπα νερο και μια κουπα γαλα,αφου για καθε φακελλακι θελει 400-500ml
Καλημέρα σας! Μια κούπα νερό και μια κούπα γάλα είναι 500ml στο σύνολο! Η δοσομετρική κούπα είναι περίπου (παρά κάτι λίγο) 250ml. Άρα συμφωνούμε στη δοσολογία… Τα υγρά της συνταγής είναι μάλλον περισσότερα αλλά τα σηκώνει λόγω του πολτού μπανάνας. Δεν είναι πολύ σκληρό το ζελέ αυτό στην τελική του μορφή γι αυτό το βάζω σε ποτηράκια…
Καλημερα!Ηθελα να μου πειτε χρειαζεται ενα φακελλακι η συνταγη η’ δυο, γιατι το κουτι που λετε εχει δυο και βγαινει πολυ σφιχτο.Παντως ειναι νοστιμο και μυρωδατο.Συγχαρτηρια για τις συνταγες σας!!!
Καλημέρα σας! Το ένα φακελάκι της συσκευασίας βάζουμε. Το κουτί με τα δύο φακελάκια είναι συνήθως προσφορά…Ευχαριστώ που το επισημάνατε, θα το διορθώσω-συμπληρώσω στη συνταγή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε, το θεωρούσα αυτονόητο και σπεύδω να το διορθώσω!
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Την επομενη φορα λοιπον θα ειναι πολυ καλυτερο!!!Εξαλλου οσες συνταγες σας εχω δοκιμασει ειναι υπεροχες!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!