Μενού εβδομάδας

Μενού 47: Από 22-11-2020 ως  28-11-2020

Καλημέρα! Για άλλη μια φορά εδώ, με το μενού της εβδομάδας. Εβδομάδα με πολλές γιορτές αυτή που έρχεται γι αυτό και τα γλυκά μας είναι κάπως πιο γιορταστικά, παρόλο που φέτος οι γιορτές δεν έχουν τον χαρακτήρα των προηγούμενων χρόνων… Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν. Ας είμαστε καλά, ας προσέχουμε, κι ας ευχηθούμε του χρόνου να είναι αλλιώς!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 22-11-2020

Ρεβίθια με χοιρινό

 

ή ρεβίθια με ντομάτα στην γάστρα

 

Βράζουμε λίγα παραπάνω για τους ρεβιθοκεφτέδες της Τετάρτης!

Δευτέρα 23-11-2020

Πολύχρωμη μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών

 

 

Τρίτη 24-11-2020

Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιών

 

ή Τουρλού χειμωνιάτικο

 

 

Τετάρτη 25-11-2020

Ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο και σαλάτα 

 

 

Πέμπτη 26-11-2020

Μπακαλιάρος με σπανάκι και αρωματικά χόρτα

 

Παρασκευή 27-11-2020

Κουνουπίδι ντελμπιέ

 

ή κουνουπίδι με τυριά στον φούρνο

 

 

Σάββατο  28-11-2020

Πικάντικα κοκκινιστά καλαμαράκια

 

 

Σαλάτες

Βραστά χόρτα ή λαχανικά

 

Τσιγαριαστό σπανάκι με καρότα και πιπεριές

 

Απλή λαχανοσαλάτα

 

Σαλάτα με ψητή κολοκύθα

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

 Τυροπιτάκια με το πιο νόστιμο φύλλο

 

Αγνιόπιτες  με χόρτα

 

Τάρτα με απάκι και γραβιέρα

 

Κρητικές κολοκυθόπιτες τηγανιού (νηστίσιμες)

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Vegan (νηστίσιμο) κέικ καρότου

 

Ανάποδη μηλόπιτα

 

Κουραμπιεδάκια με λουκούμι (νηστίσιμα)

 

Σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου

Να είμαστε καλά! Να προσέχουμε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές