Vegan/vegetarian

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

“Λαχανομακάρονα” όπως λαχανόρυζο!

Δεν είναι τυχαίος ο υπότιτλος… Είχα περίσσια λάχανα από λαχανοσαλάτα, και για λαχανόρυζο το πήγαινα την πρώτη φορά που την έφτιαξα. Διαπίστωσα όμως πως δεν είχα κατάλληλο ρύζι, κι έτσι ακυρώθηκε το αρχικό σχέδιο! Θυμήθηκα πως σε κάποιο περιοδικό (μάλλον από τα ιταλικά μου) είχα δει μια vegan σάλτσα λάχανου συνδυασμένη με μακαρόνια και έτσι προέκυψε τούτη η συνταγή! Άντε όμως να βρεις το περιοδικό που την είδες την ώρα που το θέλεις…

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

Έτσι αυτοσχεδίασα! Την  πρώτη φορά που την έφτιαξα δεν έβγαλα ούτε φωτογραφίες αφού δεν ήξερα τι θα βγει. Κι όμως! Το αποτέλεσμα ήταν μια εξαιρετική vegan μακαρονάδα. Η σάλτσα πολύ νόστιμη, δηλαδή μη σας πω ότι ευχαρίστως την τρως και μόνη της, ως ζεστή σαλάτα…Δοκιμάστηκε λοιπόν κι άλλες φορές, με διάφορες συνθέσεις.  Αφήστε που το πιάτο είναι πανέμορφο και χρωματικά, αλλά αυτό το ήξερα γιατί και σε λαχανόρυζο η ανάμειξη των δύο τύπων λάχανου δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

Η σάλτσα δοκιμάστηκε και με κοντό και με μακρύ ζυμαρικό, καθώς και με διάφορους τύπους τυριών (φέτα, ξινομυζήθρα και με φλούδες γραβιέρας στη φωτογραφία). Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν βέβαια διαφορετικό κάθε φορά, αλλά κανείς δεν κατέληξε ποιο ήταν καλύτερο. Αλλά κι αυτοί που τη δοκίμασαν χωρίς τυρί, νόστιμη τη βρήκαν!

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι όπως οι περισσότερες μακαρονάδες είναι φαγητό της τελευταίας στιγμής αφού θέλει περίπου μισή ώρα να γίνει. Και για να τελειώνω, λίγη που περίσσεψε επειδή την τελευταία φορά την έφτιαξα ως συνοδευτικό ήταν εξαιρετική και το βράδυ παρόλο που ξαναζεσταμένα μακαρόνια συνήθως δεν μας αρέσουν!

Vegan πολύχρωμη σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά (και όχι μόνο…)

Αν σας έπεισα, δείτε τη συνταγή και τολμήστε την όπως είναι ή αυτοσχεδιάστε!

Παρατηρήσεις

  • Επειδή σ’ εμένα αρέσει το καυτερό, πρόσθεσα λίγο μπούκοβο στο πιάτο μου. Αν αρέσει και σε σας, συνιστάται!
  • Η σάλτσα όπως προανέφερα είναι πολύ νόστιμη και ως ζεστή σαλάτα στη μέση του τραπεζιού. Της πηγαίνει ως άρτυμα και το λεμόνι και το ξύδι!
  • Αν δεν έχουμε ντοματίνια μπορούμε να βάλουμε λίγο πελτέ ντομάτας ή λίγη σάλτσα ντομάτας σπιτική ή του εμπορίου. Δοκιμάστηκε κι έτσι…
  • Στις νηστίσιμες σάλτσες, πολλές φορές συνηθίζω τα ξηροκάρπια. Σε τούτην εδώ θεωρώ ότι ταίριαξαν καλύτερα απ’ όλα τα αμυγδαλάκια.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο