Vegan/vegetarian

Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου

Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου

Με τις ευχές μου για ευτυχισμένο 2014!

Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου
Τελευταία ανάρτηση του 2013, με μια μαμαδίστικη συνταγή . Παραδοσιακή δεν την λέμε παρόλο που όλοι την φτιάχνουμε στα σπίτια μας εδώ και δεκαετίες σε διάφορες παραλλαγές.  Ειδικά εδώ στην επαρχία που κρέμα γάλακτος δεν βρίσκαμε πολύ εύκολα, το ζαχαρούχο έκανε καλή δουλειά σε πολλά γλυκίσματα! Αλήθεια, τι είναι παραδοσιακό και σε πόσα χρόνια δικαιούται μια συνταγή να χαρακτηριστεί παραδοσιακή;
Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου

Αυτού του τύπου τα σοκολατάκια δεν είναι παράδοση στις γιορτές μας εδώ και πολλά χρόνια;

Το  κέρασμά μου είναι απλό (ελάχιστα υλικά που βρίσκουμε εύκολα) , οικονομικό  (πάνω κάτω 50 πολύ νόστιμα σοκολατάκια με
ελάχιστο κόστος) και εύκολο (πιο εύκολο δεν γίνεται!). Επί πλέον, το μόνο σκεύος που λερώνουμε είναι μια κατσαρόλα!
Εύκολα σοκολατένια τρουφάκια μπισκότου

Παρατηρήσεις

1)Η συνταγή είναι παραλλαγή εκείνης για τα βελούδινα σοκολατάκια . Αλλάζει όμως η αναλογία γάλατος-σοκολάτας. Αυτό είναι αναγκαίο γιατί τα μπισκότα που προσθέτουμε τραβάνε υγρασία οπότε πρέπει να είναι λίγο πιο αραιό το αρχικό μας μείγμα.

2)Καλό είναι ο ξηρός καρπός που θα επιλέξουμε να είναι ίδιος με το είδος που περιέχουν τα μπισκότα. Αυτή τη φορά έβαλα μπισκότα με φουντούκι, οπότε έβαλα χοντροτριμμένα φουντούκια που ήταν ήδη ψημένα (αλλά ανάλατα). Εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτικά μπισκότα, με μάλλον καλύτερα αποτελέσματα!

3)Ωραία γεύση δίνει στα τρουφάκια μας η προσθήκη στιγμιαίου καφέ : διαλύουμε ένα κουταλάκι νες καφέ στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Συνήθως αυτά τα τρουφάκια-σοκολατάκια  τα τυλίγω με τρούφα ή τρίμματα σοκολάτας  και στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή τα στολίζω και με μισό κερασάκι γλασέ. Αυτή τη φορά βρήκα  πολύχρωμα κερασάκια, και η εμφάνισή τους είναι πιο εορταστική.

Για  να γίνουν πιο παιχνιδιάρικα, τύλιξα κάποια και σε χρωματιστή τρούφα.  Θέλω σας «κεράσω» έστω διαδικτυακά  ( δεν είχα χρόνο για κάτι πιο σύνθετο, επιφυλάσσομαι) για ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου: έγινα γιαγιά μιας υπέροχης μικρούλας!  Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά εντελώς  αντικειμενικά (!!!)  η εγγονή μου είναι το πιο όμορφο μωρό του κόσμου.

 

Εύχομαι να αξιωθούν όλοι όσοι έχουν παιδιά αυτή τη μέγιστη χαρά…

Πολλές ευχές για καλή χρονιά σε όλους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο