Μενού εβδομάδας

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

Αποκριάτικο Σαββατοκύριακο, όπως και να το κάνουμε λίγο παραπάνω θα φροντίσουμε το φαγητό μας. Αποκριάτικο και το μενού της εβδομάδας λοιπόν. Άλλωστε είναι από τις λίγες σταθερές της ζωής μας αυτή την περίοδο. Παρόλο που όλοι λαχταρούμε να έλθει η ώρα για μεγάλα τραπεζώματα στο σπίτι μας και για μικρές και μεγάλες παρέες σε αγαπημένους χώρους εστίασης, ας προμηθευτούμε και σ’ αυτή τη γιορτή τις πιο καλές πρώτες ύλες που μπορούμε κι ας μαγειρέψουμε κι ας απολαύσουμε τουλάχιστον καλομαγειρεμένο φαγητό!  Θα έλθουν καλύτερες μέρες αν προσέξουμε να έχουμε την υγειά μας εμείς και οι αγαπημένοι μας.

Για την υπόλοιπη εβδομάδα ας αποφύγουμε το κρέας κι ας φάμε πιο ελαφριά… Θα βρείτε βέβαια συνταγές και με κρέας στα συμπληρώματα (και στην κατηγορία “κρέας” του site), επειδή αν υπάρχουν παιδιά είναι δύσκολο να το αποφύγουμε.

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα

Δείτε την συνολική μας πρόταση εδώ

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 αλλά και από τα καινούρια μας

το μπουτάκι στη λαδόκολλα

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

την αφράτη μας τυρόπιτα με φύλλο κρούστας 

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

και τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με τριφτή ζύμη

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

καθώς και το πρόσφατο άρθρο με 33 συνταγές θαλασσινών

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Τρίτη 16-3-2021

Μακαρονάδα με αυγοτάραχο ή ταραμά

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Τετάρτη 17-3-2021

Ρεβίθια στη γάστρα

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Πέμπτη 18-3-2021

Σουπιές με σπανάκι λεμονάτες

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Παρασκευή 19-3-2021

Ρεβιθοπίλαφο

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Σάββατο 20-3-2021

Γιαχνερά με πατάτες και χοχλιούς αν μας αρέσουν

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Σαλάτες

Σαλάτα μπρόκολο με σάλτσα μελιού και καρύδια

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Παντζάρια με σάλτσα ταχινιού

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Πράσινη με ξερά φρούτα

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Βραστά χόρτα

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Γύρος κοτόπουλου στο τηγάνι

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Πιλάφι με συκωτάκια

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

Ζυμαρικά με ταχίνι (αλάδωτα)

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Χορτόπιτες

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Σταφιδόψωμα νηστίσιμα

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Κουλουράκια λεμονιού και πορτοκαλιού

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

Νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας

Μενού 11: Από 14-3-2021 ως 20-3-2021

 

 

Καλά να περάσουμε, με υγεία και δύναμη! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!