Μενού εβδομάδας

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

Έτοιμο και σήμερα το μενού της εβδομάδας. Το κρύο συνεχίζεται -σύμφωνα με τις προγνώσεις- και αναμένονται χιόνια ακόμη και στην Κρήτη αυτήν την εβδομάδα. Λογικό βέβαια αν σκεφτούμε ότι είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα. Μαγειρεύουμε ζεστά σπιτικά πιάτα για να το αντιμετωπίσουμε, με υλικά εποχής. Να ζεστάνουμε όσο γίνεται σώμα και ψυχή…

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 28-1-2024

Αρνάκι ή γουρουνάκι με σταμναγκάθι στη γάστρα

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Δευτέρα 29-1-2024

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας στο άψε σβήσε!

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Τρίτη 30-1-2024

Κεφτέδες με πράσα (και τηγανητές πατάτες, αν υπάρχουν παιδάκια!)

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Τετάρτη 31-1-2024

Μαυρομάτικα φασολάκια ντελμπιέ

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Πέμπτη  1-2-2024

Πιλάφι με συκωτάκια

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Παρασκευή 2-2-2024

Πατάτες στιφάδο

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Σάββατο 3-2-2024

Ψάρι με σάλτσα κάππαρης

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Σαλάτες

Χόρτα βραστά

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

Σαλάτα με ωμό σπανάκι και ντρέσινγκ πετιμεζιού

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Σαρδελοσαλάτα αλοιφή

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Κολοκυθόσουπα με ξινόχοντρο

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Τυροπιτάκια με «βραστή»  ζύμη

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η πανεύκολη!

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Ομελέτα με μανιτάρια και απάκι ή σύγλινο

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Γλυκά με εσπεριδοειδή αυτή την εβδομάδα! Είναι η εποχή τους!

Κουλουράκια λεμονιού-πορτοκαλιού με ελαιόλαδο

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ πάνω σε γιαούρτι

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

 

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή

Μενού 4: Από 28-1-2024 ως 3-2-2024

Και βέβαια η πιο πρόσφατη mousse που προτείναμε, με όποιο εσπεριδοειδές προτιμούμε!

Βελούδινη κρέμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού ή μανταρινιού)

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο