Αλμυρά

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Μαλακές και νόστιμες!

Μα θα μου πείτε χρειάζεται συνταγή για τούτες τις μπριζόλες; Ε, όσο και νάναι όλο και κάποιες «συμβουλές» χρειάζονται οι νεώτερες μαγείρισσες για να φτιάξουν ακόμη και απλά καθημερινά φαγάκια. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά της σελίδας. Οι επισκέπτες νεαρών ηλικιών αναζητούν συνταγές για απλά καθημερινά πιάτα!

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Οι μπριζόλες βέβαια δεν είναι μόνο καθημερινό πιάτο. Ποιος δεν θα απολαύσει ακόμη και στο κυριακάτικο ή εορταστικό τραπέζι μια ζουμερή, καλοψημένη μπριτζόλα; Και οι χοιρινές είναι μια εύκολη λύση. Για τις μοσχαρίσιες είναι άλλος ο λόγος ;-).  Ειδικά οι μπριζόλες από λαιμό όπως λέμε μπορούν να γίνουν μαλακές και λαχταριστές ακόμη κι από τον πιο αρχάριο στην κουζίνα.

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Με τον τρόπο που προτείνω εδώ θα πάρουν 1 ώρα πάνω κάτω ή και λιγότερη αν είναι λεπτοκομμένες. Να επισημάνω όμως ότι με το χοιρινό δεν παίζουμε. Δεν έχει εδώ rare και λοιπές επιλογές. Εδώ πρέπει να είναι well done!  Το χοιρινό πρέπει να είναι καλοψημένο για να μη διακινδυνεύσουμε την υγεία μας. Άρα το ζητούμενο είναι να μείνουν ζουμερές οι μπριζόλες μας παρόλο που θα έχουν ψηθεί καλά.

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Θα γράψω λοιπόν εδώ μερικά «μυστικά», για τον δικό μου τρόπο, γιατί ειδικά όταν πρόκειται για καθημερινό πιάτο, οι μπριζόλες μας γίνονται στον φούρνο ή στο τηγάνι (δείτε τις κρασάτες μου στο τηγάνι). Ξέρω, ξέρω… Άλλη χάρη έχουν τα κάρβουνα! Θα συμφωνήσω, αλλά δεν έχουμε πάντα ευχέρεια χρόνου. Άλλωστε ποιος θέλει να ανάψει κάρβουνα για 4-5 μπριζόλες που θα συμπληρώσει με μια σαλάτα; Οι ψησταριές θέλουν συνήθως παρέες!

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Παρατηρήσεις

  1. Αν ο φούρνος μας δεν έχει τη λειτουργία γκριλ-αέρα ψήνουμε σε αντιστάσεις, πάλι κάτω από τη μεσαία σχάρα αλλά στους 190-200 βαθμούς ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
  2. Είναι σημαντικό οι μπριζόλες να μη μπουν σε μεγάλο σκεύος γιατί τα υγρά που θα «κατεβάσουν» θα εξατμιστούν αμέσως και δεν θα προλάβουν να ψηθούν, ενώ θα στεγνώσουν και θα γίνουν στεγνές. Ένα από τα «μυστικά» που προανέφερα είναι αυτό.
  3. Το δεύτερο: βάζω τη ρίγανη στο ενδιάμεσο του ψησίματος γιατί κατά τη γνώμη μου πικρίζει αν καεί από την αρχή.
  4. Το τρίτο: είναι προτιμότερο οι μπριζόλες μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπότε τις βγάζουμε κανένα τεταρτάκι πριν τις ψήσουμε από το ψυγείο. Εγώ συνήθως έχω στην κατάψυξη, οπότε τις βγάζω πριν φύγω για τη δουλειά και το μεσημέρι τις ψήνω στον φούρνο ή στο τηγάνι.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο