Η πρότασή μας

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

Δαμάσκηνα, βανίλιες, μπουρνέλες, μπαλοτίνια, κορόμηλα, φρούτα με ομοιότητες και διαφορές! Δίνουν μερικές από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες, αλείμματα, σάλτσες! Εδώ όλες οι συνταγές του site με φρέσκα φρούτα, και ο τρόπος αποξήρανσης των δαμάσκηνων για τους τυχερούς που έχουν πολλά. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές με ξερά δαμάσκηνα, δείτε της μέσω της αναζήτησης του site.

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα κλασική

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

αλλά και Άλειμμα δαμάσκηνου (plum butter)  με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Γλυκό δαμάσκηνο στον φούρνο

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Γλυκιά σάλτσα από δαμάσκηνα ή βανίλιες

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Μαρμελάδα με μπουρνέλες

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Αποξήρανση δαμάσκηνων

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Και μια αναποδογυρισμένη πίτα με βανίλιες ή δαμάσκηνα

Συνταγές με φρέσκα δαμάσκηνα (και άλλα συναφή…)

 

Μη ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον Μεγάλο Καλοκαιρινό μας Διαγωνισμό

Εδώ η σχετική ανάρτηση:

Σούπερ καλοκαιρινός διαγωνισμός από τα “Μερακλίδικα”!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο