Όλο και κάτι θέλουμε να “τσιμπάμε” όσο προετοιμάζονται τα κρεατικά!
Από τις πολλές πίτες , πιτάκια, μπουρέκια και μπουρεκάκια που υπάρχουν στο site, επιλέξαμε 5 όλες κι όλες για το πασχαλινό τραπέζι αλλά καλύπτουν όλη τη γκάμα! Ανοιχτή, κλειστή, εύκολη, δύσκολη, παραδοσιακή, σύγχρονη! Φυσικά υπάρχει κολοκυθόπιτα, μελιτζανόπιτα, ντοματόπιτα, και πολλές άλλες αν δεν είστε πολύ αυστηροί με την εποχικότητα των υλικών! Αναζητείστε κι άλλες πίτες παραδοσιακές ή σύγχρονες στη σελίδα. Θα ακολουθήσουν προτάσεις για σαλάτες, για κυρίως πιάτα και για επιδόρπια!
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
Ανοικτή πίτα με αγκινάρες, η πιο εποχιακή!
Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, η πιο εύκολη!
Μαραθόπιτα φούρνου, σύγχρονη εναλλακτική της κλασικής!
Κρεατότουρτα χανιώτικη, η πιο παραδοσιακή!
Χορτοτυρόπιτα, η πιο μπελαλίδικη!
update 2021: Μια ακόμη εύκολη τυρόπιτα με εξαιρετική εμφάνιση και γεύση:
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!