Μενού εβδομάδας

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Εδώ και σήμερα το μενού της εβδομάδας! Εβδομάδα με μεγάλη γιορτή αυτή που μας έρχεται και με πολλά εθιμικά φαγητά. Όμως η μέρα σήμερα είναι δύσκολη για όλο τον Κόσμο. Για μια ακόμη μέρα αισθανόμαστε την ανασφάλεια και τον φόβο που δημιουργούν οι παγκόσμιες κρίσεις…   Για όσους επέλεξαν τις μικρές αποδράσεις του τριημέρου ευχόμαστε να περάσουν καλά! Οι υπόλοιποι, ας μαγειρέψουμε για να απασχοληθούμε με κάτι εποικοδομητικό και παρηγορητικό… Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν προτάσεις με γλυκά (νηστίσιμα και μη) για όσες και όσους γιορτάζουν τη Δευτέρα.

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 24-3-2024

Κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

ή Σουπιές με το μελάνι τους με τηγανητές πατάτες

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Δευτέρα 25-3-2024

Ψαρόσουπα

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

ή/και μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι ή αλεύρι

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Τρίτη 26-3-2024

Πρασοτηγανιά

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

ή ρύζι με λαχανικά (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Τετάρτη 27-3-2024

Φακές

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Πέμπτη  28-3-2024

Αρακάς λεμονάτος

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

και συκωτάκια ριγανάτα ως συμπλήρωμα για όσους δεν νηστεύουν

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Παρασκευή 29-3-2024

Τουρλού με λαχανικά εποχής

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Σάββατο 30-3-2024

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Σαλάτες

Σαλάτα με φινόκιο και σαγκουίνι

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Σκορδιαλιά με ψωμί και καρύδια

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Σπανάκι τσιγαριαστό με γιαούρτι

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Πράσινη σαλάτα (οποιαδήποτε)  με πίκλες κουμ κουάτ

(η συνταγή για τις πίκλες κουμ κουάτ εδώ)

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Τάρτα με μπρόκολο, απάκι και τυριά

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Αφράτες τυρόπιτες φούρνου

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

«Ρυζόγαλο» νηστίσιμο με ταχίνι

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

ή κλασικό ρυζόγαλο

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Απλό κέικ βανίλιας

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

 

και για όσες και όσους γιορτάζουν

Σοκολατάκια βελούδινα

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Πατούδα Σητείας νηστίσιμα

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Αμυγδαλότουρτα

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Τρούφες σοκολάτας εκλεκτές (ή τούρτα με την ίδια συνταγή)

Μενού 12: Από 24-3-2024 ως 30-3-2024

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο