Αλμυρά

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Μαμαδίστικο, εύκολο, νόστιμο, χορταστικό!

Τι άλλο να θέλει κανείς από ένα πιάτο; Φαγητό που μπορεί να μισοετοιμαστεί από την προηγούμενη, ό,τι πρέπει για εργαζόμενες μαμάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν πεινασμένα παιδάκια μετά το σχόλασμα!

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Πριν να αρχίσουμε τις πιο εορταστικές προτάσεις, λέω να δημοσιεύσω μερικές συνταγές με χοιρινό, λίγο πιο καθημερινές, πολύ πιο εύκολες από τα πιάτα της γιορτής. Το χοιρινό όπως κι αν το δει κανείς είναι το κρέας των εορτών και δεν νομίζω ότι στο καθημερινό μας τραπέζι θα το φτιάξουμε με δαμάσκηνα και βερίκοκα!

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Θέλουμε εύκολες συνταγές, με λίγα υλικά που να δίνουν χορταστικά πιάτα και να μη θέλουν συμπληρώματα. Τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία από τα χρόνια εκείνα που είχα μικρά τα παιδιά μου και ελάχιστο χρόνο για τα καθημερινά μου μαγειρέματα. Ακόμη και τώρα, που τα παιδιά έφυγαν από το σπίτι, θέλω όταν σχολάσω  να έχω  έστω σχεδιασμένο στο μυαλό μου το  μεσημεριανό μας τραπέζι.

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Εδώ λοιπόν είναι ένα από αυτά τα πιάτα που μπορούμε να εμφανίσουμε ως φρεσκομαγειρεμένα παρόλο που μπορεί να έχει γίνει η προεργασία τους αποβραδίς (δείτε τις παρατηρήσεις). Και είναι και πιο αγαπητό στα παιδιά από μια κλασική χοιρινή τηγανιά, σκέτη ή πρασοτηγανιά, παρόλο που το κρέας που χρησιμοποιώ είναι στην ουσία μεριδούλες τηγανιάς!

Χοιρινό με κοφτό μακαρονάκι

Παρατηρήσεις

  1. Μπορούμε να βάλουμε στο ψυγείο το μαγειρεμένο κρέας και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα την επομένη. Θα ζεστάνουμε το κρέας, θα το αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα και θα συνεχίσουμε όπως παραπάνω,
  2. Μπαχαρικά, μυρωδικά, και λοιπά είναι αυτονόητο ότι μπορούν να προστεθούν κατά το γούστο μας. Επειδή όμως το πιάτο είναι αυτό που λέμε «μαμαδίστικο» καλό είναι να μην το παραβαρύνουμε. Προσωπικά θέλω λίγο κύμινο στο χοιρινό…
  3. Αυτονόητο επίσης είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό. Θεωρώ όμως ότι ταιριάζει πολύ το κοφτό μακαρονάκι ή άλλο τρυπητό κοντό ζυμαρικό, γιατί η σάλτσα που εισέρχεται στο εσωτερικό του δίνει πρόσθετη νοστιμιά.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο