Πλήρες, χορταστικό, νόστιμο πιάτο, και σε νηστίσιμη εκδοχή!
Για την ακρίβεια, σπιτικό μακαρόνι σε 10 λεπτά! Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε… Δεν χρειάστηκε να ζυμώσουμε κι όμως η μακαρονάδα μας είναι ακριβώς όπως λέει ο τίτλος της. Σπιτικό μακαρόνι «φρεσκοκατεψυγμένο», από μια κρητική εταιρεία η οποία αξίζει όλα τα εύσημα! Πέρα από τη νοστιμιά του, ετοιμάζεται σε 2 μόνο λεπτά και ταιριάζει με πάρα πολλές σάλτσες.
Έχουμε δοκιμάσει πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας, απ’ όλα έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Τώρα ήρθε η σειρά του σπιτικού μακαρονιού που εμείς το έχουμε ήδη καθιερώσει. Κυκλοφορεί σε συσκευασία 500 gr και θα το βρείτε στα ψυγεία των Σούπερ Μάρκετ. Και ναι, είναι σαν σπιτικό!
Το δοκιμάσαμε σε μια υπέροχη, γρήγορη μακαρονάδα φούρνου (συνταγή προσεχώς…),
με χταπόδι σύμφωνα με την κλασική μας συνταγή, αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο αφού τούτα εδώ θέλουν μόνο 2 λεπτά να γίνουν!
και φυσικά στη σημερινή μακαρονάδα που θα δείτε την παρασκευή της στο βίντεο παρακάτω, και θα καταλάβετε ότι ο χρόνος των 10 λεπτών που λέω στον τίτλο δεν είναι υπερβολή!
Τα υλικά απλά, τα έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι, αλλά ακόμη κι αν κάποια μας λείπουν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα της επιλογής μας. Είναι από τις συνταγές που εγώ συνηθίζω να λέω «ευέλικτες». Αλλαντικό της επιλογής μας, πιπεριές σε καρεδάκια, ελιές, βασιλικό ή μαϊντανό αντί ρίγανης, μπούκοβο ή κοκκινοπίπερο για όσους δεν φοβούνται τα καυτερά, είναι μερικές μόνο από τις παραλλαγές που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.
Με το συγκεκριμένο δε ζυμαρικό, ετοιμάζεται τόσο εύκολα που γίνεται η εύκολη λύση για κάθε πεινασμένο! Και μιας και διανύουμε περίοδο που κάποιοι νηστεύουν, δείτε στις παρατηρήσεις προτάσεις για αντικατάσταση του τυριού στο σερβίρισμα του πιάτου, καθώς και ένα ακόμη τρόπο παρασκευής, αυτόν που λέμε «one pot pasta» !
Υλικά
350 gr μακαρόνι σπιτικό ΤΑ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ από την Οικογένεια Κυριακάκη
45 -60 ml ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με το μέγεθός τους
120 gr μανιτάρια σε φετάκια
1-2 κουταλιές κάππαρη ή ελιές
300 gr ντομάτα τριμμένη (φρέσκια ή από κονσέρβα)
1 κλαδάκι φρέσκιας ρίγανης ή ½ κουταλάκι ξερής
Αλάτι
Τυρί της επιλογής μας για το σερβίρισμα.
Επί το έργον
Δείτε στο video την παρασκευή της μακαρονάδας, ρίξτε μια ματιά και στις παρατηρήσεις, και αν υπάρχει ανάγκη διευκρινίσεων, ρωτήστε μας με σχόλιο εδώ ή στα social media της σελίδας!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!
Παρατηρήσεις
- Όπως προαναφέρθηκε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά. Θα τα σοτάρουμε πριν από την προσθήκη της ντομάτας.
- Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά της επιλογής μας. Το πιπέρι που ίσως είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό, δεν είναι αναγκαίο σ’ αυτή τη σάλτσα αλλά αν μας αρέσει δεν πάει άσχημα.
- Έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές την μακαρονάδα αυτή, τη μια σε ένα σκεύος. Δηλαδή λίγο πριν γίνει η σάλτσα πρόσθεσα 2 κούπες νερό και όταν πήρε ξανά βράση πρόσθεσα εκεί τα μακαρόνια και έβρασαν μαζί με τη σάλτσα! Τέλεια κι έτσι!
- Τα 350 gr από τη συσκευασία των 500 gr φτάνουν για 4 κανονικές μερίδες. Αν υπάρχουν έφηβοι στο σπίτι, για 4 μερίδες θα βάλουμε ολόκληρη τη συσκευασία των 500 gr και θα αυξήσουμε λίγο τα υλικά της σάλτσας. Τα υπόλοιπα διατηρούνται μια χαρά στο σακουλάκι τους στην κατάψυξη, για γεύμα ενός ατόμου!
- Σε περίπτωση νηστείας τα ζυμαρικά είναι πεντανόστιμα και σκέτα αλλά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με φρυγανιά τριμμένη ή με καρύδια τριμμένα όπως κάνουν οι γείτονές μας στην Ιταλία. Ήδη εδώ έχουμε μια σάλτσα με καρύδια που θα είναι η επόμενή μας δοκιμή με τα συγκεκριμένα μακαρόνια !
Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.
Kαλο απογευμα!
Πολλα ΜΠΡΑΒΟ για ολες σας τις δημοσιευσεις. Σας ακολουθω χρονια και ειστε εγγυηση, για μενα. Τα ζυμαρικα, που προτεινετε σημερα, ξερετε αν κυκλοφορουν εκτος Κρητης, κι αν ναι, σε ποιο s/m θα τα βρουμε. Καλη συνεχεια!
Ευχαριστω.
Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Πείτε μου για ποια περιοχή ενδιαφέρεστε να μας ενημερώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας παρασκευής των ζυμαρικών.