Αλμυρά

Σουπιές με το μελάνι τους

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε σουπιές!

 

Το σημερινό φαγητό μπορεί να φανεί παράξενο σε κάποιους μιας και δεν συνηθίζεται απ’ ότι ξέρω σε πολλά μέρη. Μάλλον είναι νησιώτικο πιάτο. Ίσως η εμφάνισή του να μην είναι απολύτως δελεαστική αλλά η γεύση του είναι θαυμάσια.

Για μένα είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς σουπιές. Μόνο που είναι περισσότερο μεζεδάκι παρά φαγητό. Δεν μπορεί κανείς να φάει πολύ γιατί πέφτει λιγάκι βαρύ , είναι όμως ιδανικός κρασομεζές.

Είναι αδύνατον να περάσει Σαρακοστή και να μη το μαγειρέψει η μάνα μου τουλάχιστον 2-3 φορές. Όχι που να την παινέσω αλλά το κάνει νόστιμο όσο λίγες μαγείρισσες.

Της μάνας μου σκουτελικό…

Αλλά και το καλοκαίρι είναι από τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Τρία υλικά όλα κι όλα για ένα πιάτο που όποιος το έχει δοκιμάσει θέλει οπωσδήποτε να μάθει να το μαγειρεύει!

 

Το μελάνι στο σπίτι μας το προσθέτουμε σε όλα τα πιάτα με σουπιές. Όπως και να τις φτιάξουμε, λίγο ή πολύ μελάνι θα βάλουμε. Αλλάζει εντελώς τη γεύση και πολλαπλασιάζει τη νοστιμιά.

Έχω δει αυτό το πιάτο ακόμη πιο “μαύρο” από το δικό μου, επίσης νόστιμο, αλλά θεωρώ ότι παραείναι βαρύ και στη γεύση και στο στομάχι.  Γι αυτό βάζω τα μελάνια από τις μισές σουπιές.

 

Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε! 

Παρατηρήσεις

1)Όπως θα παρατηρήσατε αλάτι στα υλικά δεν έχω.Είναι γιατί τις σουπιές όπως και άλλα θαλασσινά, τις έχει αλατίσει η θάλασσα που λέει η μάνα μου.Τώρα γιατί δεν αλατίζει και τα ψάρια, δεν ξέρω.Παρ’ όλα αυτά δοκιμάστε κανένα πλοκαμάκι πριν ρίξετε το κρασί μήπως χρειαστεί κανένα κλαδί αλάτι όπως λέμε εδώ στην Κρήτη την μικρή ποσότητα αλατιού…
2)Μπορούμε να τις ψήσουμε στη χύτρα ταχύτητας.Μετά που θα ρίξουμε το μελάνι, βάζουμε άλλη μια φλυτζάνα νερό και την κλείνουμε για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής της ότι χρειάζονται οι σουπιές.Την ανοίγουμε και αφήνουμε να πιουν το νεράκι τους.Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε όπως παραπάνω.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές