Vegan/vegetarian

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Συνοδευτικό ή κύριο πιάτο σε ελάχιστο χρόνο!

Ο συνδυασμός ρυζιού με λαχανικά είναι από τους πιο συνηθισμένους και θα έλεγα από τους πιο επιτυχημένους σε κάποιες περιπτώσεις. Η σημερινή συνταγή είναι μια παραλλαγή σχετικής πιο καλοκαιρινής συνταγής όπου τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως κολοκύθια και μελιτζάνες και συνδυάζονται με ρύζι ή χόντρο (στάρι σπασμένο) και χοχλιούς. Ωραία η καλοκαιρινή συνταγή αλλά και τούτη μας άρεσε πολύ!

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Λόγω των περιστάσεων, χρησιμοποιήθηκαν λαχανικά «ό,τι βρέθηκε στο ψυγείο», αλλά το αποτέλεσμα μας άρεσε και ως εμφάνιση και ως γεύση. Βέβαια, εμείς εδώ αυτά τα ρυζάκια τα συνδυάζουμε με χοχλιούς σε εποχές που μας βρίσκονται αλλά μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το «ψευτοπιλαφάκι» και χωρίς αυτούς, ως συνοδευτικό άλλης πρωτεΐνης.

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Δίπλα από ένα ψητό ή μαγειρευτό κρέας, ή από ένα σαλτσάτο χταποδάκι ή καλαμαράκι ακόμη και του κουτιού θα ήταν ένα καλό συμπλήρωμα. Αλλά και ως κυρίως πιάτο με λίγο τυρί ή γιαούρτι στο πλάι θα αποτελούσε μια καλή γρήγορη λύση για μεσημεριανό ή βραδινό.

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Το πιλάφι με λαχανικά δεν είναι ριζότο. Μπορεί τα υλικά να μοιάζουν, αλλά η τεχνική είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα έχουν διαφορές. Είναι όμως νόστιμο και εύκολο, και όπως προανέφερα αποτελεί μια εύκολη λύση για καθημερινό πιάτο!

Ρύζι με λαχανικά εποχής (και χοχλιούς αν μας αρέσουν)

Στα γρήγορα λοιπόν συνταγή σήμερα, στα γρήγορα φαγάκι…

Παρατηρήσεις

  • Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε τα λαχανικά με κρασί κατά προτίμηση λευκό.
  • Αν μας αρέσει ο μαϊντανός, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο μαζί με την ντομάτα ή στο σερβίρισμα.
  • Μπορούμε να βάλουμε πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό ή κατευθείαν μέσα στα υγρά που θα αφήσουν τα λαχανικά όσο τσιγαρίζονται. Επίσης αν υπάρχει φρέσκια ντομάτα θα βάλουμε φρέσκια ντομάτα!
  • Η πατάτα συνηθίζεται πολύ στα πιλάφια αυτά, και μπορεί να φαίνεται λίγο παράδοξος ο συνδυασμός δύο αμυλούχων συστατικών αλλά ταιριάζουν! Αν δεν μας αρέσει μπορούμε να την παραλείψουμε.
  • Το φαγητό μπορεί να γίνει και με χόντρο (σπασμένο στάρι) στην πιο παραδοσιακή του εκδοχή αλλά θέλει περισσότερο χρόνο.

 

 

Καλά να είμαστε, με υγεία και υπομονή να αντέχουμε όσα περνάμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο