Αλμυρά

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

 

Για τη χρήση του παστού μπακαλιάρου στην κρητική κουζίνα έχω ξαναγράψει, παρόλο που δεν έχω δώσει πολλές …μπακαλιαροσυνταγές. Επιφυλάσσομαι …
Τη σημερινή συνταγή τη φτιάχνω συνήθως αν έχω περίσσευμα βραστού μπακαλιάρου ή κάποιου άλλου βραστού ψαριού. Είπαμε … Δεν πετάμε τίποτα ! Αυτή τη φορά είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη 1-2 κομμάτια ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου και έτσι προέκυψαν οι τηγανίτες μπακαλιάρου. Ουζομεζεδάκι, αλλά και πρόχειρο κύριο πιάτο αν το συνοδέψουμε με μια πλούσια σαλάτα, βραστή ή ωμή.

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

Οι “μπακαλιαροτηγανίτες” γίνονται πιο εύκολα από τις κροκέτες μπακαλιάρου και είναι το ίδιο νόστιμοι.Συνήθως αρέσουν στα παιδιά και είναι ένας τρόπος για να φάνε εύκολα ψάρι.

Παρατηρήσεις

1)Επειδή αυτή τη φορά δεν ήταν περίσσευμα ο μπακαλιάρος μου, τον πρωτοέβρασα για 15 λεπτά.
2)Αν έχουν περισσέψει και πατατούλες από το βραστό μας μπακαλιάρο, τις λιώνουμε κι αυτές με ένα πηρούνι, να γίνουν σαν πουρές, και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Σ’αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε λιγότερο αλεύρι.
3)Αν ο μπακαλιάρος είναι τελείως ξαρμυρισμένος, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλατάκι, αλλά με προσοχή…Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη ρίγανη εκτός από το μαϊντανό.
4)Εννοείται ότι αν έχουμε περισσότερο περίσσευμα ψαριού, προσαρμόζουμε ανάλογα τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο