Αλμυρά

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

 

Για τη χρήση του παστού μπακαλιάρου στην κρητική κουζίνα έχω ξαναγράψει, παρόλο που δεν έχω δώσει πολλές …μπακαλιαροσυνταγές. Επιφυλάσσομαι …
Τη σημερινή συνταγή τη φτιάχνω συνήθως αν έχω περίσσευμα βραστού μπακαλιάρου ή κάποιου άλλου βραστού ψαριού. Είπαμε … Δεν πετάμε τίποτα ! Αυτή τη φορά είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη 1-2 κομμάτια ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου και έτσι προέκυψαν οι τηγανίτες μπακαλιάρου. Ουζομεζεδάκι, αλλά και πρόχειρο κύριο πιάτο αν το συνοδέψουμε με μια πλούσια σαλάτα, βραστή ή ωμή.

“Κουταλίτες” (τηγανίτες) με μπακαλιάρο

Οι “μπακαλιαροτηγανίτες” γίνονται πιο εύκολα από τις κροκέτες μπακαλιάρου και είναι το ίδιο νόστιμοι.Συνήθως αρέσουν στα παιδιά και είναι ένας τρόπος για να φάνε εύκολα ψάρι.

Παρατηρήσεις

1)Επειδή αυτή τη φορά δεν ήταν περίσσευμα ο μπακαλιάρος μου, τον πρωτοέβρασα για 15 λεπτά.
2)Αν έχουν περισσέψει και πατατούλες από το βραστό μας μπακαλιάρο, τις λιώνουμε κι αυτές με ένα πηρούνι, να γίνουν σαν πουρές, και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Σ’αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε λιγότερο αλεύρι.
3)Αν ο μπακαλιάρος είναι τελείως ξαρμυρισμένος, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλατάκι, αλλά με προσοχή…Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη ρίγανη εκτός από το μαϊντανό.
4)Εννοείται ότι αν έχουμε περισσότερο περίσσευμα ψαριού, προσαρμόζουμε ανάλογα τις ποσότητες των υπόλοιπων υλικών.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο