Μετά το Πασχαλιάτικο φαγοπότι αξιοποιούμε τα περισσεύματα! Αυγά, αρνάκι και κουλουράκια που περίσσεψαν, βρίσκουν τη θέση τους στο μενού αυτής της εβδομάδας! Αυτό άλλωστε πιστεύουμε ότι είναι και το νόημα της διατροφικής ελευθερίας που χαρακτηρίζει την εβδομάδα της Διακαινησίμου! Έτσι, ακόμη κι αν το κύριο πιάτο δεν περιέχει κρέας, δείτε στα “συμπληρώματα” και στις “σαλάτες” συνταγές με αυγά. Επίσης, στα γλυκά υπάρχει μια εξαιρετική κρέμα με βάση τα κουλουράκια (αν υπάρχουν ακόμη 😉 ). Η τάση zero waste στην παραδοσιακή της εκδοχή!
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
Τετάρτη 8-5-2024
Αρακάς λαδερός
Πέμπτη 9-5-2024
Αρνάκι ή κατσικάκι με σταμναγκάθι
Παρασκευή 10-5-2024
Ρεβίθια με πράσα και σπανάκι
Σάββατο 11-5-2024
Ψαράκια μαρινάτα
Σαλάτες
Χόρτα βραστά
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό
Ανοιξιάτικη μαρουλοσαλάτα με τα αυγά του Πάσχα
Πιπεριές γεμιστές με αβοκάντο
Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές
Κρεατότουρτα με τα περισσεύματα από τα αρνάκι (αν δεν τη φτιάξαμε τη Δευτέρα…)
Κιμαδόπιτες με σπιτικό φύλλο χωρίς πλάστη
Ομελέτα με αγκινάρες
Πιπεριές με τυριά στο τηγάνι
Μαραθοτηγανίτες
Αυγά τυλιγμένα με κιμά
Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα
Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς αυγά, η πιο απλή
Εύκολο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή