Μενού εβδομάδας

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

Μετά το Πασχαλιάτικο φαγοπότι αξιοποιούμε τα περισσεύματα! Αυγά, αρνάκι και κουλουράκια που περίσσεψαν, βρίσκουν τη θέση τους στο μενού αυτής της εβδομάδας! Αυτό άλλωστε πιστεύουμε ότι είναι και το νόημα της διατροφικής ελευθερίας που χαρακτηρίζει την εβδομάδα της Διακαινησίμου! Έτσι, ακόμη κι αν το κύριο πιάτο δεν περιέχει κρέας, δείτε στα “συμπληρώματα” και στις “σαλάτες” συνταγές με αυγά. Επίσης,  στα γλυκά υπάρχει μια εξαιρετική κρέμα με βάση τα κουλουράκια (αν υπάρχουν ακόμη 😉 ). Η τάση zero waste στην παραδοσιακή της εκδοχή!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Τετάρτη 8-5-2024

Αρακάς λαδερός

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

 

Πέμπτη  9-5-2024

Αρνάκι ή κατσικάκι με σταμναγκάθι

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

 

Παρασκευή 10-5-2024

Ρεβίθια με πράσα και σπανάκι

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

 

Σάββατο 11-5-2024

Ψαράκια μαρινάτα

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

 

Σαλάτες

Χόρτα βραστά

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό 

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Ανοιξιάτικη μαρουλοσαλάτα με τα αυγά του Πάσχα

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Πιπεριές γεμιστές με αβοκάντο

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Κρεατότουρτα με τα περισσεύματα από τα αρνάκι (αν δεν τη φτιάξαμε τη Δευτέρα…)

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Κιμαδόπιτες με σπιτικό φύλλο χωρίς πλάστη

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Ομελέτα με αγκινάρες

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Πιπεριές με τυριά στο τηγάνι

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Μαραθοτηγανίτες

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

Αυγά τυλιγμένα με κιμά

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Γλυκό ψυγείου με ζελέ

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς αυγά, η πιο απλή

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Εύκολο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

 

Κρέμα μαστίχας για να αξιοποιήσουμε και τα κουλουράκια που περίσσεψαν!

 Μενού 18: Από 8-5-2024 ως 11-5-2024

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο