Μενού εβδομάδας

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

Εδώ είναι και σήμερα το μενού μας! Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις προτάσεις μας και αυτήν τη φορά. Πιάτα εποχής κυρίως με καλλιεργημένα λαχανικά εποχής, γιατί ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμη στις περισσότερες περιοχές εξορμήσεις στην εξοχή (εντάξει έχουμε και βραστά χόρτα στις σαλάτες ;-)). Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα σε όλους.

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 12-2-2023

Μοσχάρι λεμονάτο

Λεμονάτο μοσχάρι ή βοδινό

 

 

Δευτέρα  13-2-2023

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

 

 

Τρίτη  14-2-2023

Κεφτέδες με κριθαράκι

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

 

Τετάρτη  15-2-2023

Μαυρομάτικα ντελμπιέ

 

Φασολάκια μαυρομάτικα ντελμπιέ (αλευρολέμονο)

 

 

Πέμπτη  16-2-2023

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο (όσοι δεν έχουμε κάρβουνα! )

 

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

 

 

Παρασκευή  17-2-2023

Λαχανοντολμάδες «ορφανοί»

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

 

Σάββατο  18-2-2023

Μπακαλιάρος με γιαχνερά χόρτα

Μπακαλιάρος με πράσα

 

Σαλάτες

Παντζαροσαλάτα με σάλτσα ταχινιού

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Βραστά χόρτα

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Καραμελωμένα ντοματίνια πάνω από βραστά ή ωμά χόρτα

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

 

Συνοδευτικά, συμπληρώματα, λιχουδιές

Πουρές πατάτας με ελαιόλαδο

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Σπανακοκαλίτσουνα στο φούρνο

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Χορτόσουπα με λουκάνικο

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Τυροπιτάκια με νόστιμη ζύμη γιαουρτιού

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μαλεβιζώτικα μυζηθροπιτάκια

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

Τα πολύ ιδιαίτερα μηλοπιτάκια μας

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

Αφράτα βουτήματα λεμονιού

Αφράτα βουτήματα λεμονιού

 

Brownies με ελαιόλαδο

Μενού 6: Από 12-2-2023 ως 18-2-2023

 

 ή μεθυσμένα σοκολατάκια με δαμάσκηνα (ξέρετε για πότε 😉 )

Μεθυσμένα σοκολατάκια με δαμάσκηνα

Καλή εβδομάδα!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο