Μενού εβδομάδας

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

Νηστίσιμο εντελώς αυτή την εβδομάδα το μενού μας. Μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου οι προτάσεις μας. Θα ακολουθήσουν «πασχαλινές προτάσεις» για το τριήμερο του Πάσχα. Επιλέγουμε νηστίσιμα, για να απολαύσουμε τα πασχαλινά εδέσματα με μεγαλύτερη όρεξη, ακόμη κι αν δεν νηστεύουμε γενικώς! Με υγεία να περάσουμε τη Μεγάλη Εδβομάδα και το δύσκολο φετινό Πάσχα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 25-4-2021

Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλη Δευτέρα 26-4-2021

Μακαρόνια με ταραμά ή τρίμμα αυγοτάραχου

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλη Τρίτη 27-4-2021

Αγκιναροκούκια

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλη Τετάρτη 28-4-2021

Βραστές πατάτες σαλάτα (με ή χωρίς ελαιόλαδο, εννοείται χωρίς αυγά)

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλη Πέμπτη 29-4-2021

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

ή γιαχνάκι με μάραθα σκέτο ή και με χοχλιούς

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλη Παρασκευή 30-4-2021

Χορτόσουπα της Μεγάλης Παρασκευής

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Μεγάλο Σάββατο 1-5-2021 (μεσημέρι)

Δείτε αλάδωτες προτάσεις στο τέλος της ανάρτησης (προτιμείστε κάτι ελαφρύ, αφού φέτος το αναστάσιμο δείπνο θα είναι νωρίς). Προτείνουμε λίγο ντάγκο με ντομάτα κι ελιές, μια αλάδωτη ποικιλία λαχνικών, μια φέτα ψωμί με ταχίνι και κάποιο ρόφημα! 

 

 

Σαλάτες

Παπούλες με λαδόξιδο

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Αγκινάρες ωμές

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Χόρτα βραστά (εδώ «τσιμπητά» ραδικάσταχα)

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ταχινόσουπα

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Τηγανητές ελιές

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Καλαμαράκια του κουτιού κρασάτα

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Καρυδωτά αλάδωτα

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Χαλβάς του μπακάλη με σάλτσα πορτοκαλιού

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Ταχινόπιτα αλάδωτη

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

Αλάδωτη τάρτα με μαρμελάδα

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

Και φυσικά γλυκά του κουταλιού από την πλούσια συλλογή μας!

Μενού 17: Από 25-4-2021 ως 1-5-2021

 

 

Δείτε κι άλλα αλάδωτα νηστίσιμα εδώ

 

Αλάδωτα νηστίσιμα!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο