Μενού εβδομάδας

Μενού 21: Από 24-5-2020 ως  30-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Εδώ και σήμερα, στο ραντεβού του Σαββάτου με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα που έρχεται! Μυρίζει καλοκαίρι και στο μενού της εβδομάδας!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 24-5-2020

Μοσχάρι με κολοκυθάκια στη γάστρα

Δευτέρα 25-5-2020

Ντολμαδάκια κρητικά

Τρίτη  26-5-2020

Γιουβαρλάκια κόκκινα

Τετάρτη 27-5-2020

Ρεβίθια (κρατάμε λίγα για ρεβιθοκεφτέδες)

Πέμπτη 28-5-2020

Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιών (σαν στιφαδάκι)

Παρασκευή 29-5-2020

Φασολάκια πράσινα λαδερά

Σάββατο  30-5-2020

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

Σαλάτες

Βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Πράσινη (όποιες πρασινάδες θέλουμε) με βινεγκρέτ ντομάτας

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

ή με καπνιστό ψάρι (εδώ με ρέγγα)

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Μια κρύα σάλτσα (dip) για τα ντολμαδάκια της Δευτέρας

Ρεβιθοκεφτέδες

Αυγά με τσιγαριαστά βλίτα

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Ομελέτα με πατάτες

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κουλουράκια με 4 υλικά!

Κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής (και vegan παρακαλώ!)

Μηλόπιτα ανοιξιάτικη

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και φρούτα της επιλογής μας

Σπιτική λεμονάδα

Καλά να είμαστε, με υγεία και υπομονή να αντέχουμε όσα περνάμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!