Μενού εβδομάδας

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

Τελειώνει ο Γενάρης και οι προβλέψεις μιλούν (επιτέλους…) για βροχερό και χειμωνιάτικο καιρό.  Γι αυτό διαλέξαμε και για το μενού αυτής της εβδομάδας πιάτα που ζεσταίνουν, πάντα με υλικά εποχής! Αν θελήσετε να δοκιμάστε το χοιρινό με τα ρεβίθια (εξαιρετικό κυριακάτικο πιάτο), βάλτε τα ρεβίθια στο νερό από σήμερα. Ακόμη κι αν δεν σκοπεύετε να έχετε όσπρια στο κυριακάτικο τραπέζι σας, προγραμματίστε τη δοκιμή του μεσοβδόμαδα. Είναι μοναδικός συνδυασμός!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  22-1-2023

Χοιρινό με ρεβίθια

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Δευτέρα 23-1-2023

Μακαρονάδα φούρνου

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Τρίτη  24-1-2023

Γιουβαρλάκια με τσιγαριαστά χόρτα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Τετάρτη 25-1-2023

Κόκκινες ή κοινές φακές σούπα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Πέμπτη 26-1-2023

Τηγανιά με αρνάκι ή κατσικάκι (και τηγανητές πατάτες)

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Παρασκευή 27-1-2023

Κουνουπίδι γιαχνί

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Σάββατο  28-1-2023

Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

 

Σαλάτες

Μπρόκολο βραστό με ντρέσινγκ μελιού

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

 

 

Παντζάρια ξιδάτα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

ή Παντζαροσαλάτα με σάλτσα ταχινιού

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χορτόπιτα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Κιμαδόπιτες με εύκολο σπιτικό φύλλο

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί

 

 

Τηγανητές πατάτες

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

«Βραστή»  σοκολατόπιτα

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

ή κέικ μαρμπρέ με πορτοκάλι, σε δυο εκδοχές! 

Κέικ μαρμπρέ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα

 

 

Κριθαρένια γλυκά κουλουράκια

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Μικρά κέικ με μανταρίνι

Μενού 3: Από 22-1-2023 ως 28-1-2023

 

Καλή εβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο