VIDEOS

Γλυκό κουταλιού φρέσκο δαμάσκηνο (στον φούρνο) (VIDEO)

Ο καλύτερος τρόπος για να το φτιάξουμε! 

Η αλήθεια είναι ότι το έχω παρακάνει με τα γλυκά στις τελευταίες  αναρτήσεις. Οι τακτικοί επισκέπτες του blog έχουν κάθε δίκιο να σκεφτούν ότι δεν κάνω άλλη δουλειά…

Όμως όταν κάποια φρούτα είναι εποχικά και θέλω  να τα κρατήσω για λίγο ακόμη  στο πιάτο μας, το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μου είναι να τα κάνω γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

Έχουν τόσες χρήσεις τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες! Και δεν υπάρχει τίποτε πιο υγιεινό όταν θέλεις να καταφύγεις στη ζάχαρη.

Το δαμάσκηνο είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα σε όλες τις δυνατές εκδοχές. Νωπό, ξηρό,  σε κέικς  φρούτου , σε τάρτες, σε μαρμελάδες. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο δεν μου λείπει ποτέ! Έχει τόσο ωραίο χρώμα και γεύση.Αλλά και το σημερινό γλυκό είναι εύκολο και φθηνό και απαιτεί ελάχιστο κόπο.

Είναι πολύ νόστιμο σκέτο , όπως κλασικά σερβίρονται τα γλυκά του κουταλιού. Με γιαούρτι είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο  που μπορεί να κλείσει ένα χορταστικό γεύμα χωρίς να το βαρύνει περισσότερο.

Επίσης,  πάνω από cheese cakes ή τούρτες, τα ολόκληρα μελωμένα δαμάσκηνα θα δώσουν ιδιαίτερη εμφάνιση και γεύση.

Παρατηρήσεις

1) Μπορούμε  να κάνουμε το γλυκό με λίγα δαμάσκηνα σε ένα μικρό πυρεξάκι ταυτόχρονα με άλλο φαγητό στο φούρνο. Είναι σκεπασμένα με το αλουμινόχαρτο και δεν παίρνουn μυρωδιά. Κανονίζουμε τους χρόνους ώστε όταν τα ξεσκεπάσουμε να έχει τελειώσει το άλλο φαγητό.Προσαρμόζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ενδεικτικά, το ένα κιλό δαμάσκηνα είναι 30-35. Μπορούμε να υπολογίσουμε 2-3 δαμάσκηνα για κάθε άτομο και να φτιάξουμε μόνο τόσα. Έτσι έχουμε έτοιμο ένα εύκολο  επιδόρπιο στο οικογενειακό μας τραπέζι.

2) Διατηρείται  όπως τα άλλα γλυκά του κουταλιού, αλλά εγώ το βάζω στο ψυγείο γιατί είναι ωραίο κρύο.

3) Είναι πιο εύκολο από το συνηθισμένο γλυκό δαμάσκηνο που πρέπει να μείνει σε ασβεστόνερο ,  να είμαστε από πάνω του όσο βράζει κλπ κλπ κλπ.

4) Μπορούμε να παραλείψουμε το νερό και να αυξήσουμε τη δόση του ποτού.Επίσης, στο σερβίρισμα με γιαούρτι μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο ασπρισμένο αμυγδαλάκι.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές