Vegan/vegetarian

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Ένα πιάτο εποχής στα γρήγορα!

«…τόσες μέρες κλεισμένοι έχουμε μαγειρέψει, ζυμώσει και ψήσει πολύ, κάτι γρήγορο, εύκολο και γευστικό είναι πάντα καλοδεχούμενο». Το σχόλιο αυτό στην τελευταία ανάρτηση με τα κουλουράκια με 4 υλικά ήταν η αιτία να δημοσιεύσω σήμερα τη συνταγή για τα τσιγαριαστά βλίτα με αυγά. άλλη είχε σειρά, αλλά σκέφτηκα να δώσω μια ακόμη εύκολη συνταγή καθημερινότητας, αφού η φίλη έχει μάλλον δίκιο!

Όχι ότι δεν είναι πάντα χρήσιμες οι απλές συνταγές. Αλλά ένα παραπάνω τώρα που είναι αλήθεια πως παραμαγειρέψαμε, παραψήσαμε, παραζυμώσαμε… Και με αυτόν τον καύσωνα δεν είναι ό,τι καλύτερο η παραμονή στην κουζίνα! Θα μου πείτε, υποχωρεί! Ναι, αλλά το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι θα αναζητήσουμε τέτοιες συνταγές.

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Τα τσιγαριαστα βλίτα στην κατσαρόλα με πατάτες και κολοκυθάκια (ενίοτε και με χοχλιούς) είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού για πολλούς από μας. Ο συνδυασμός χόρτων με αυγά είναι επίσης συνηθισμένος και αγαπητός, άλλοτε με τη μορφή σφουγγάτου, άλλοτε ως αυγά μάτια ολόκληρα. Συνήθως τα χόρτα είναι περισσευούμενα, βρασμένα από την προηγούμενη.

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει τη χρήση χόρτων επί τούτου, δηλαδή το κατευθείαν τσιγάριασμα. Το χειμώνα το χόρτο που συνηθίζω είναι το σπανάκι. Από τώρα και μετά τα βλίτα. Κατά ένα περίεργο τρόπο εμείς εδώ τα βραστά βλίτα με κολοκυθάκια και πατάτες τα τρώμε ζεστά. Είναι συχνά κάτι ανάμεσα σε κυρίως πιάτο και σαλάτα, αφού στα σπίτια μας τα σερβίρουμε χωριστά για τον καθένα.

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Μπορεί στα μαγαζιά εστίασης να σερβίρονται ως σαλάτα, αλλά στο σπίτι μόλις τα κατεβάσουμε από την κατσαρόλα! Έτσι βράζουμε συνήθως πολλά, και αν μείνουν, συχνά τα «φρεσκάρουμε» με ένα τσιγάριασμα, με 1-2 αυγά ή απλά με ένα ζέσταμα βουτώντας τα σε καυτό νερό. Εδώ λοιπόν σήμερα η εκδοχή με τα αυγά!

Βλίτα (ή σπανάκι) τσιγαριαστά με αυγά

Παρατηρήσεις

  • Για περισσότερες μερίδες, πολλαπλασιάζουμε κατάλληλα τα υλικά αλλά έτσι κι αλλιώς οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και κατά τα γούστα μας.
  • Μπορούμε πριν αποσύρουμε να πασπαλίσουμε και λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα στο τηγάνι, αν δεν έχουμε πρόβλημα λιπαρών και θερμίδων!
  • Αν τα βλίτα μας είναι ωμά, τα μαγειρεύουμε λίγη ώρα με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και την ντομάτα πριν προσθέσουμε τα αυγά. Εδώ θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι μέχρι να γίνουν.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο