Μενού εβδομάδας

Μενού 13: Από 29-3-2020 ως 4-4-2020

Έρχεται ο Απρίλης αχ καρδούλα μου (που έλεγε και γνωστό παλιό τραγούδι)… Μισή η χαρά για όλα τα ανοιξιάτικα φέτος αλλά η απομόνωση είναι από τα “ΠΡΕΠΕΙ” στα οποία πρέπει να πειθαρχήσουμε ακόμη και οι πιο ατίθασοι! Εμείς, μένουμε σπίτι, κάνουμε υπομονή ΚΑΙ μαγειρεύοντας. Εδώ λοιπόν το μενού της εβδομάδας και σήμερα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  22-3-2020

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα

 

ή σουπιές με σπανάκι

 

 

Δευτέρα 23-3-2020

Μακαρονάδα «λεμονάτη»

 

 

Τρίτη  24-3-2020

Κουνουπίδι γιαχνί

 

 

Τετάρτη 25-3-2020

Ρεβίθια με άρωμα νεραντζιού ή πορτοκαλιού

 

 

Πέμπτη 26-3-2020

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

 

ή με κιμά

 

 

Παρασκευή 27-3-2020

Ρεβιθόρυζο

 

 

Σάββατο  28-3-2020

Ψάρι τηγανητό

 

ή καλαμαράκια τηγανητά και κάποια σαλάτα

 

 

Σαλάτες

Απλή λαχανοσαλάτα

 

Βραστό μπρόκολο

 

Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τάρτα με αγκινάρες

 

Τηγανητά μανιτάρια

 

Ψευτοπιλαφάκι

 

Ανθοτυροκούλουρα

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Ανεβατά κουλουράκια

 

Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο

 

Κέικ γιαουρτιού 1-2-3-4

 

Γλυκό ψυγείου με κρέμες αμυγδάλου και πορτοκαλιού (νηστίσιμο)

 

Αυγοφέτες

 

Καλή εβδομάδα, καλή δύναμη! 

Καλά να είμαστε, καλά να περνάμε ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!