Vegan/vegetarian

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

Δροσερή και χορταστική!

Τι άλλο θα μπορούσε να περιέχει η σημερινή ανάρτηση! Σαλάτα δροσερή, χωρίς μεγάλη προετοιμασία, που θα μπορούσε να τη δει κανείς και ως ελαφρύ γεύμα. Εμείς πάντως την καθιερώσαμε τον τελευταίο καιρό, μιας και είχαμε την τύχη φέτος τα παντζάρια μας να «προκόψουν»… Θα μου πείτε, το καλοκαίρι ο «βασιλιάς» της ωμής σαλάτας είναι η χωριάτικη. Θα συμφωνήσω κι εγώ αλλά επειδή εμείς είμαστε πολύ «της σαλάτας», τη θέλουμε την ποικιλία. Και ντοματοσαλάτα θα φτιάξουμε, και γλιστρίδα με σκέτο πράσινο, ακαθάριστο αγγουράκι, και βέβαια βραστά βλίτα.

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

 

Ετούτη εδώ έχει το προνόμιο της εύκολης ετοιμασίας, μιας και όλα της τα υλικά μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα πολύ πριν τη φτιάξουμε. Όπως έχω ξαναπεί, όταν βράζουμε παντζάρια είναι κρίμα κι άδικο να κάνουμε τη διαδικασία μόνο για 2-3 βολβούς. Έτσι, βράζω συνήθως πολλά παντζάρια που τα διατηρώ σε ξιδόνερο στο ψυγείο, κάτι σαν ελαφρύ τουρσί.

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

Δοκιμάσαμε λοιπόν αυτή τη σαλάτα πρώτη φορά πριν από 2-3 μήνες, όταν ένα αβοκάντο ήταν στα πρόθυρα της αποσύνθεσης, ενώ μόλις είχα βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με βολβούς παντζαριών. Άρχισα μια αναζήτηση για παρασκευές που συνδυάζουν τα δυο αυτά βασικά υλικά και κατέληξα στη δική μου εκδοχή που καθιερώθηκε!

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

Αυτό που αλλάζω κάθε φορά, είναι η «πρασινάδα» της σαλάτας. Την πρώτη φορά ήταν μαρούλι(αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες), ακολούθησε ρόκα, φύλλα από σπανάκι, και τελευταία ακόμη και με γλιστρίδα. Πολλές φίλες και φίλοι μου ζήτησαν τη συνταγή όταν την είδαν στη φωτογραφία με το αρνάκι στη λαδόκολλα! Θα συνεχίσω και με βρασμένα βλίτα την επόμενη φορά γιατί όλα αυτά τα υλικά ταιριάζουν πολύ με το ξιδάτο dressing αυτής της σαλάτας. Ας τη δούμε λοιπόν!

Σαλάτα με παντζάρια και αβοκάντο

Παρατηρήσεις

  1. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσια τη σαλάτα μας τη σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα ή με στραγγιστό γιαούρτι.
  2. Αν τα παντζάρια μας είναι ήδη στο ξίδι, ελαττώνουμε κατά βούληση την ποσότητα του ξιδιού στο dressing.
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοινό ξίδι από κρασί αντί για βαλσάμικο, και βέβαια μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες των υλικών κατά τα δικά μας γούστα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο