Vegan/vegetarian

Ανθοκούλουρα ή ανθοτυροκούλουρα ή απλώς τυροκούλουρα!

Εξαιρετικά κουλούρια που θα λατρέψουν τα παιδιά (και όχι μόνο)!

Σας μοιάζουν με κουλούρια Θεσσαλονίκης; Κι εγώ για τέτοια τα πήρα στην αρχή. Είναι όμως πιο «αμαρτωλά». Την πρώτη φορά που είδα την ονομασία τους σε τιμοκατάλογο κυλικείου (έτυχε να πάω σε πολλούς χώρους με κυλικεία αυτή την εποχή…) παραξενεύτηκα πολύ και το μυαλό πήγε πρώτα στο σχήμα. Τι σόι σχήμα θα είχαν τούτα τα κουλούρια για να τα λένε ανθοκούλουρα;

Μέχρι να ρωτήσω την υπεύθυνη του κυλικείου είχα κάνει και τη δεύτερη σκέψη περί ανθότυρου που ήταν η σωστή τελικά.

«Δεν έχω να σας δείξω γιατί είναι τα πρώτα που φεύγουν, τα λατρεύουν τα παιδιά (διαπιστωμένη δηλαδή η σημείωση στον υπότιτλο της ανάρτησης) ,  αλλά θα σας τα δείξω σε φωτογραφίες».

Όταν διάβασα τη σύσταση σε ένα προσπέκτους που υπήρχε είδα ότι ένα από τα συστατικά τους ήταν ο ανθότυρος και σ’ αυτό οφείλεται μάλλον και το όνομά τους αν και πιο σωστό και πιο δηλωτικό του περιεχομένου θα ήταν μάλλον το όνομα ανθοτυροκούλουρα.

Χρησιμοποίησα σε γενικές γραμμές τη συνταγή μου για κουλούρια σαν Θεσσαλονίκης (έτσι λέω τη συνταγή μου…) γιατί έτσι μοιάζουν πράγματι,  με μικρές παραλλαγές στις ποσότητες των υλικών για να «δέσω» το ζυμάρι με το τυρί κάπως καλύτερα.

Στο σπίτι είχα ξινομυζήθρα και αυτήν χρησιμοποίησα αλλά ευχαρίστως θα έβαζα και φέτα ή νωπό ανθότυρο.

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Δοκιμάστηκε και με καφέ και με ρακή, και υποθέτω το ίδιο θα ταιριάζει και με χυμό. Επειδή είναι πολύ ωραία και όταν κρυώσουν  υποθέτω ότι θα είναι πολύ καλή ιδέα και για κουλουράκια παραλίας .  Μια λύση λοιπόν για τις μαμάδες που κάτι θέλουν να κρατούν για πρόφταση!

Και μια και οι ζέστες από τώρα και μετά ευνοούν τις ζύμες με μαγιά, θα σας συνιστούσα να τα δοκιμάσετε!

Παρατηρήσεις

1)Τα κουλούρια που είδα στο κυλικείο ήταν κατεψυγμένα . Έτσι έβαλα κι εγώ 3 από τα 8 που έφτιαξα στην κατάψυξη. Θα σας πω το αποτέλεσμα…

2)Κάποιοι από τους δοκιμαστές θα ήθελαν περισσότερο τυρί… Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν αρκετό, όσο ακριβώς έπρεπε για να μη «χαθεί»  η ζύμη και το σουσάμι.  Εγώ είμαι με τους δεύτερους, αλλά στη γεύση πολλά είναι υποκειμενικά οπότε κανονίστε εσείς τι θέλετε…

3)Αν έχουμε νωπή μαγιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ξηρή με ένα κύβο των 25 gr. Η αναλογία 1:3 συστήνεται από τους περισσότερους ειδικούς και είναι αυτή που συνηθίζω κι εγώ.

Καλή εβδομάδα από αύριο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Skip to content