VIDEOS

Τορτελίνια με μανιτάρια (VIDEO)

Τορτελίνια με μανιτάρια (VIDEO)

Επειδή αγαπάμε και τα ζυμαρικά!

Επειδή η τρέχουσα εβδομάδα εκτός από Τυρινή είναι και Μακαρονού, δεν θα μπορούσε να λείπει από το συνταγολόγιό μας μια πρόταση για ζυμαρικό! Κι επειδή τον τελευταίο καιρό εμείς έχουμε καθιερώσει τα συγκεκριμμένα τορτελίνια, προτείνουμε να τα δοκιμάσετε με μια ακόμη συνταγή!

Τορτελίνια με μανιτάρια (VIDEO)

Τα έχουμε φτιάξει με πέστο ρόκας και βασιλικού, με κόκκινες σάλτσες διαφόρων συνθέσεων, ακόμη και σκέτα με τυρί και μας έχουν ενθουσιάσει. Ήδη τα έχουμε παρουσιάσει σε μια «πράσινη» εκδοχή με πέστο ρόκας και βασιλικού, και σήμερα θα τα δείτε σε μια πιο κλασική για τορτελίνια version.

Τορτελίνια με μανιτάρια (VIDEO)

Τι το ιδιαίτερο έχουν τούτα; Είναι κατεψυγμένα και όχι αποξηραμένα. Θα τα βρείτε στα ψυγεία και όχι στο ράφι επιλεγμένων καταστημάτων πώλησης και το αποτέλεσμα θα σας θυμίσει τα φρέσκα ιταλικά αλλά με άρωμα Κρήτης αφού η γέμιση περιέχει αποξηραμένο κρητικό αθότυρο, το κορυφαίο τυρί για ζυμαρικά.

Βέβαια η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλης ποιότητας  τορτελίνια αλλά όσοι μπορούν να βρουν τα τορτελίνια της κρητικής εταιρείας «Τα μερακλίδικα» της οικογένειας Κυριακάκη, θα καταλάβουν αμέσως τη διαφορά!

Τορτελίνια με μανιτάρια (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  1. Αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα τα αφήνουμε να βράσουν λίγη ώρα παραπάνω.
  2. Μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή μισό μισό.
  3. Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός ή λίγα φύλλα βασιλικού ομορφαίνουν και νοστιμίζουν το πιάτο.
  4. Η συσκευασία του περιέχει 1 κιλό προϊόντος και προτείνεται για 8 μερίδες. Για τραπεζώματα που υπάρχουν κι άλλα εδέσματα μπορούν να αποτελέσουν συνοδευτικό ή πιατέλα στη μέση του τραπεζιού και να τα απολαύσουν πολύ περισσότερα άτομα. Θα πρότεινα αν χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η συσκευασία να μην τριπλασιάσουμε την κρέμα, αλλά να βάλλουμε 400ml και λίγο γάλα για να μη βαρύνουν πολύ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο