Αλμυρά

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Μια γρήγορη εκδοχή της διάσημης μακαρονάδας

Θεωρήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή video της γνωστής πλατφόρμας. Για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν είμαι μέλος σ’ αυτό το tik tok που ακούω και συζητιέται από πολλούς και κυρίως από τους πιο νέους. Είδα όμως την διάσημη μακαρονάδα από άλλα sites που την προέβαλαν και μπήκα στον πειρασμό να τη δοκιμάσουμε! Ξέρετε υποθέτω ότι απογείωσε τις πωλήσεις της φέτας διεθνώς. Γι αυτό και μόνο αξίζει να την δοκιμάσουμε.

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Αφήστε που είναι και πεντανόστιμο γρήγορο γεύμα. Η αλήθεια είναι πως δεν μου ερχότανε να ανάψω τον φούρνο για δυο άτομα, για ένα τόσο απλό φαγητό! Έτσι η παρασκευή της σάλτσας μου έγινε στο τηγάνι πιο γρήγορα, και μάλλον πιο οικονομικά από την προτεινόμενη στο tik tok συνταγή. Με τα ίδια υλικά (που ομολογουμένως αυξομειώνονται κατά βούληση) αλλά με άλλο τρόπο παρασκευής.

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές αυτή τη μακαρονάδα, με διαφορετικούς τύπους ζυμαρικών. Προτείνω κοντά ζυμαρικά, γιατί συγκρατούν ωραία αυτή τη σάλτσα. Διαπιστώσαμε ότι ταιριάζουν περισσότερο από τα σπαγγέτι που τα είχα φτιάξει την πρώτη φορά. Βέβαια, περί ορέξεως…

Μακαρονάδα στο άψε σβήσε!

Ας δούμε λοιπόν τη δική μου εκδοχή και μάλιστα κατά μερίδες, για παρασκευή όσης ποσότητας θέλουμε!

Παραλλαγή

Παρατηρήσεις

  1. Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό με ντοματάκια κονσέρβας. Θα υπολογίσουμε 2 ντοματάκια για κάθε πιάτο.
  2. Την «υγρασία» του πιάτου τη ρυθμίζουμε με την προσθήκη νερού από αυτό που βράζουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα. Φυσικά μπορούμε να τα προσθέσουμε στη σάλτσα αφού έχει ολοκληρωθεί το βράσιμό τους στην κατσαρόλα.
  3. Έφτιαξα αυτή τη μακαρονάδα με σπαγγέτι, με φαρφάλες (φιογκάκια) και με τις βίδες των φωτογραφιών. Πιστεύω ότι οι τελευταίες ήταν η καλύτερη επιλογή. Η αμέσως επόμενη δοκιμή θα γίνει με κοφτό μακαρονάκι. Θεωρώ ότι η σάλτσα στο εσωτερικό του θα είναι ό,τι πρέπει!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο