Μια γρήγορη εκδοχή της διάσημης μακαρονάδας
Θεωρήθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή video της γνωστής πλατφόρμας. Για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν είμαι μέλος σ’ αυτό το tik tok που ακούω και συζητιέται από πολλούς και κυρίως από τους πιο νέους. Είδα όμως την διάσημη μακαρονάδα από άλλα sites που την προέβαλαν και μπήκα στον πειρασμό να τη δοκιμάσουμε! Ξέρετε υποθέτω ότι απογείωσε τις πωλήσεις της φέτας διεθνώς. Γι αυτό και μόνο αξίζει να την δοκιμάσουμε.
Αφήστε που είναι και πεντανόστιμο γρήγορο γεύμα. Η αλήθεια είναι πως δεν μου ερχότανε να ανάψω τον φούρνο για δυο άτομα, για ένα τόσο απλό φαγητό! Έτσι η παρασκευή της σάλτσας μου έγινε στο τηγάνι πιο γρήγορα, και μάλλον πιο οικονομικά από την προτεινόμενη στο tik tok συνταγή. Με τα ίδια υλικά (που ομολογουμένως αυξομειώνονται κατά βούληση) αλλά με άλλο τρόπο παρασκευής.
Έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές αυτή τη μακαρονάδα, με διαφορετικούς τύπους ζυμαρικών. Προτείνω κοντά ζυμαρικά, γιατί συγκρατούν ωραία αυτή τη σάλτσα. Διαπιστώσαμε ότι ταιριάζουν περισσότερο από τα σπαγγέτι που τα είχα φτιάξει την πρώτη φορά. Βέβαια, περί ορέξεως…
Ας δούμε λοιπόν τη δική μου εκδοχή και μάλιστα κατά μερίδες, για παρασκευή όσης ποσότητας θέλουμε!
Υλικά
Για κάθε μερίδα:
80-100 gr ζυμαρικά
6-10 ντοματίνια
40-60 gr φέτα
15-30ml (1-2 κουταλιές) ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά, ξερό ή φρέσκο βασιλικό, ή άλλο αρωματικό ή μπαχαρικό
Για το σερβίρισμα λίγο ακόμη τυρί, τριμμένο ή σε φλοίδες
Επί το έργον
Βάζουμε να βράσει το νερό για τα ζυμαρικά μας (ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου τους). Σε βαθύ τηγάνι που θα χωράει την ποσότητα που θα φτιάξουμε, σωτάρουμε το σκόρδο (σπασμένη η σκελίδα και όχι κομμένη, ίσα για να δώσει άρωμα) και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο ή ολόκληρα μέχρι να μαραθούν.
Ωστόσο έχουμε βάλει τα ζυμαρικά στο νερό και βράζουν. Προσθέτουμε στα ντοματίνια τη φέτα σε κύβους και λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όποιο άλλο αρωματικό ή μπαχαρικό έχουμε επιλέξει. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν λιώσει η φέτα και προκύψει μια κρεμώδης σάλτσα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι ανασύροντάς τα με τρυπητή κουτάλα (ή την κουτάλα των ζυμαρικών) από την κατσαρόλα που βράζουν.
Αν είναι ήδη βρασμένα και έτοιμα αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι. Αν θέλουν περισσότερο βράσιμο (εξαρτάται από τον τύπο των ζυμαρικών), προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας που βράζουν στο τηγάνι για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μαλακώσουν όσο θέλουμε. Σερβίρουμε ζεστά, με φλοίδες γραβιέρας (αν θέλουμε λίγο ακόμη τυρί).
Παραλλαγή
Παρατηρήσεις
- Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό με ντοματάκια κονσέρβας. Θα υπολογίσουμε 2 ντοματάκια για κάθε πιάτο.
- Την «υγρασία» του πιάτου τη ρυθμίζουμε με την προσθήκη νερού από αυτό που βράζουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα. Φυσικά μπορούμε να τα προσθέσουμε στη σάλτσα αφού έχει ολοκληρωθεί το βράσιμό τους στην κατσαρόλα.
- Έφτιαξα αυτή τη μακαρονάδα με σπαγγέτι, με φαρφάλες (φιογκάκια) και με τις βίδες των φωτογραφιών. Πιστεύω ότι οι τελευταίες ήταν η καλύτερη επιλογή. Η αμέσως επόμενη δοκιμή θα γίνει με κοφτό μακαρονάκι. Θεωρώ ότι η σάλτσα στο εσωτερικό του θα είναι ό,τι πρέπει!