Εδώ και σήμερα οι προτάσεις μας για την επόμενη εβδομάδα! Διαλέξαμε όπως πάντα υλικά εποχής, και ειδικά αυτήν την εβδομάδα πιο εύκολες παρασκευές (ως επί το πλείστον) γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν πολύωρη ενασχόληση με την κουζίνα. Όμως το μενού μας δεν μπορούσε να μην περιέχει ένα εξαιρετικό γλυκό για τις Μαρίνες, τους Μαρίνους, τους Ηλίες, τις Ηλιάνες, τις Μαγδαληνές και τους υπόλοιπους εορτάζοντες!
Οι επισκέψεις σας στις αναρτήσεις με τα μενού της εβδομάδας δείχνουν ότι σας ενδιαφέρουν κι αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο για να τα «σχεδιάζουμε» με όρεξη και υπομονή.
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
Κυριακή 16-7-2023
Κρέας με κολοκυθάκια στη γάστρα
Δευτέρα 17-7-2023
Μαλαχτό σφουγγάτο (δοκιμάστε το και κρύο!)
Τρίτη 18-7-2023
Κουνελάκι ή κοτόπουλο τηγανητό (με πατάτες ή “ψευτοπιλαφάκι”)
Τετάρτη 19-7-2023
Μαυρομάτικα με βλίτα
Πέμπτη 20-7-2023
Χταπόδι με μακαρονάκι
Παρασκευή 21-7-2023
Μελιτζανοπίλαφο
Σάββατο 22-7-2023
Γόπες ψητές με σκορδάτο λαδολέμονο
Σαλάτες
Βλίτα με γιαούρτι
Κρητική με γλιστρίδα
Σαλάτα με ψητά λαχανικά
Πατατοσαλάτα (αν δεν την φτιάξατε την προηγούμενη εβδομάδα 😉 )
Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές
«Ψευτοπιλαφάκι»
Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια
Τηγανίτες με κολοκυθοανθούς
Τυροπιτάκια «κρουασάν»
Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα
Τούρτα αμυγδάλου για τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες της εβδομάδας!
Κέικ με χαρουπάλευρο
Γλυκό ψυγείου με ζελέ (και ως επιδόρπιο…)
Αγαπητή κ. Κασσαπακη, παρακολουθώ χρόνια τώρα το cretangastronomy και μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σας, οι ιστορίες που τις συνοδεύουν και οι συμβουλές σας. Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά ,παρόλο που είμαι από τη Θεσσαλονίκη είναι ο ξινοχοντρος με μελιτζάνες. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μόνη μου τον ξινοχοντρο ακολουθώντας τις οδηγίες σας. Έχω όμως μια απορία: ο χόντρος =πλιγούρι=σπασμένο σιτάρι; αυτά όλα είναι το ίδιο;
Σας ευχαριστώ, Κατερίνα Γκάλιου
Κυρία Γκάλιου καλό σας απόγευμα. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και τα καλά σας λόγια! Η παρασκευή του ξινόχοντρου είναι πανεύκολη και πραγματικά αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτήν. Δεν ξέτω τι γίνεται στις άλλες περιοχές, εμείς εδώ πλιγούρι λέμε το ελαφρά προσβρασμένο στάρι που έχει στεγνώσει και μετά έχει αλεστεί. Ο χόντρος είναι άβραστο στάρι. Ρωτήστε τον προμηθευτή σας τι ακριβώς είναι το προϊόν του. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να ταυτίζονται τα δυο υλικά. Καλή επιτυχία!