Vegan/vegetarian

Νηστίσιμο κέικ μήλου στο μπλέντερ ή στο multi! (VIDEO)

Νηστίσιμο κέικ μήλου στο μπλέντερ ή στο multi! (VIDEO)

Μέχρι να το σκεφτούμε!

Τι κάνεις όταν περιμένεις επισκέψεις και δεν έχεις τίποτα για κέρασμα; Και μάλιστα όταν αυτά που έχεις προς αξιοποίηση είναι«περιορισμένων δυνατοτήτων»; Και εκείνοι που περιμένεις μπορεί και να νηστεύουν;  Και δεν υπάρχουν και ζαχαροπλαστεία γύρω;
Αυτοσχεδιάζεις με ό,τι βρεις! 2-3 κακοτερένια (= όχι πολύ καλά) μήλα και λίγη μαύρη ζάχαρη. Λάδι , κανελογαρύφαλα και αλεύρι είναι η αλήθεια δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μου οπότε κάτι γίνεται!
Νηστίσιμο κέικ μήλου στο μπλέντερ ή στο multi! (VIDEO)
Το κέικ σκαρώθηκε σε μια τέτοια περίπτωση, σε περιορισμένη ποσότητα για να μπορεί να χτυπηθεί σε multi και να χωρέσει σε μικρή μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
Νηστίσιμο κέικ μήλου στο μπλέντερ ή στο multi! (VIDEO)
Έκτοτε έχει γίνει αρκετές φορές μέσα στην Σαρακοστή και έγιναν οι απαιτούμενες διορθώσεις και προσαρμογές. Οι ποσότητες όμως διατηρήθηκαν για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα της προετοιμασίας κι έτσι έχουμε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο νηστίσιμο κέικ που τρώγεται μονιμερής (= σε μια μέρα)!

Παρατηρήσεις

1) Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μια χούφτα σταφίδες  ή καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια με μαχαίρι (γιατί αν τα αλέσουμε θα πρέπει να ελαττώσουμε το αλεύρι).

2) Ένα μέρος της ζάχαρης μπορεί να αντικατασταθεί με πετιμέζι. Δοκιμάστηκε με 2/3 κούπας λευκή ζάχαρη και 1/3 κούπας πετιμέζι και ήταν διαφορετικό αλλά εξ ίσου ωραίο!

3)Μπορούμε να παραλείψουμε τις φέτες μήλου αν τα μήλα μας είναι ακόμη πιο λίγα! Για να αποκτήσει τότε καλύτερη γεύση ας βάλουμε σταφίδες ή ξερά δαμάσκηνα ή άλλα ξερά φρούτα που θα μουσκέψουμε για λίγο στο χυμό πορτοκαλιού.

Καλό βράδυ Κυριακής και καλή εβδομάδα από αύριο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο