Vegan/vegetarian

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Όταν δεν φτάνουν για ντολμαδάκια (ή όταν περισσεύουν…)

Δεν τους χορταίνουμε όλο το καλοκαίρι. Όπου κι αν μπουν δίνουν γλύκα και χρώμα. Μέχρι και σε μακαρονάδα τους έβαλα φέτος ακολουθώντας μια ιταλιάνικη συνταγή.

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Εννοείται ότι τους απολαύσαμε σε ντολμαδάκια και σε γεμιστά , καθώς και τηγανητούς, γεμισμένους με τυριά. Τους αθούς λέω. Το πιο συνηθισμένο βρώσιμο άνθος της κουζίνας μας και όχι μόνο!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Όπως έχω διαπιστώσει, και η ιταλική κουζίνα βρίθει από συνταγές με κολοκυθοανθούς. Μερικές μάλιστα μπορούν κάλλιστα να προσαρμοστούν στη δικά υλικά.

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)
Η σημερινή συνταγή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τους απολαύσουμε και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να τον εφαρμόσουμε ακόμη κι αν οι αθοί μας είναι καμιά δεκαπενταριά όλοι κι όλοι. Είναι ο παλιός παραδοσιακός τρόπος για να απολαύσουμε τα αγαπημένα λουλούδια όταν δεν έχουμε πολλά!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Δηλαδή, αγοράζεις φρέσκα κολοκυθάκια, κρατάς τους αθούς σε μια άκρη και απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό ορεκτικό! Με μια ρακή ή μια μπυρίτσα, είναι ό,τι πρέπει για τα ευχάριστα Σεπτεμβριάτικα βραδάκια στη βεράντα!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)
Ο χυλός είναι μια εμπλουτισμένη εκδοχή του χυλού που χρησιμοποιώ στο τηγάνισμα, με προτεινόμενο υγρό την μπύρα ή σόδα αναψυκτικό για να γίνει πιο αφράτος.

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό ή ρίγανη ή άλλο αρωματικό της επιλογής μας.
2) Αν μας φανεί ότι το μείγμα «σκορπάει» στο τηγάνι όταν θα βάλουμε τους πρώτους, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
3)Μπορούμε να βάλουμε και κάποιο κίτρινο πικάντικο τυρί αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο