Μενού εβδομάδας

Μενού 28: Από 12-7-2020 ως 18-7-2020

Καλοκαιράκι για τα καλά όσα νάζια κι αν μας έχει κάνει μέχρι τώρα! Αξιοποιούμε τα άφθονα λαχανικά και φρούτα και τα απολαμβάνουμε σε κυρίως πιάτα, σε συνοδευτικά, σε σαλάτες και σε γλυκά! Συνταγές από την κρητική κουζίνα την παραδοσιακή και τη σύγχρονη. Το μενού της εβδομάδας στο cretangastronomy, βασίζεται μόνο σε υλικά εποχής!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 12-7-2020

Αρνάκι στη γάστρα με καλοκαιρινά λαχανικά

Δευτέρα 13-7-2020

Γιουβέτσι με τόνο ή άλλο ψαρικό κονσέρβας

Τρίτη  14-7-2020

Κοτόπουλο με πατάτες μπλουμ

Τετάρτη 15-7-2020

Μελιτζάνες με φέτα ή ξινομυζήθρα στο φούρνο

Πέμπτη 16-7-2020

Συκωταριά λαδορίγανη και βραστά βλίτα

Παρασκευή 17-7-2020

Ρεβίθια κόκκινα

Σάββατο  18-7-2020

Ψάρι ψητό με λαδολέμονο μουστάρδας

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με κολοκυθάκια και πατάτες

Ωμά μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Σαλάτα με ξιδάτες πιπεριές

Λιανοφάσουλα

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ντομάτες γεμιστές με τονοσαλάτα

Μελιτζάνες τηγανητές σε φέτες ή σε ραβδάκια

Αυγά με ντομάτα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κερασόπιτα τριφτή, με κρέμα τυριού

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη

Απλό κέικ βανίλιας

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!