VIDEOS

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη! (VIDEO)

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη! (VIDEO)

Τα πιο εύκολα και τα πιο αγαπημένα λαδοκουλουράκια μας! 

Άρχισα να γράφω τη σημερινή συνταγή, χωρίς να ξέρω τι όνομα να δώσω σ’ αυτά τα βουτηματάκια! Στο τετράδιό μου όπως βλέπετε τα λέω κουλουράκια-παξιμαδάκια αλλά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Σαν νηστίσιμα μπισκοτάκια μοιάζουν περισσότερο.

DSC_0945-001

 

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη! (VIDEO)

Είναι όμως από τα πιο νόστιμα, πολύ χαμηλού κόστους, υγιεινά και διατητικά βουτήματα που έχω στις συνταγές μου και έχουν ελάχιστο κόπο! Δεν ξέρω ποια βιαστική και ακαμάτρα κόρη είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει μέσα στη ζύμη το σουσάμι και να κάνει αυτά τα ψευτοπαξιμαδάκια αντί να πλάθει με τις ώρες κουλουράκια, πάντως πέτυχε διάνα!

Τα λέω διαιτητικά, γιατί μια κούπα ζάχαρη σε περίπου 90 μπισκοτάκια που έφτιαξα, αντιστοιχεί σε λιγότερο από 3 γραμμάρια στο καθένα τους. Όλα τα άλλα υλικά ακόμη κι αν δίνουν θερμίδες δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας .

DSC_0943

Είναι ωραία με το πρωινό μας αλλά και σαν συμπλήρωμα του απογευματινού μας καφέ. Αρκεί να μπορέσουμε να σταματήσουμε σε ένα!

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη! (VIDEO)

Παρατηρήσεις

1) Το κρασί μπορεί να είναι ροζέ (ή και κόκκινο αλλά σκουραίνουν  πολύ).
2)Το σησάμι δεν χρειάζεται να καβουρδιστεί. Βγάζει πολύ καλά το άρωμά του στο ψήσιμό τους.

3) Τα δικά μου τα έψησα λίγο παραπάνω από 35 λεπτά γιατί όλα σχεδόν τα κουλουράκια μας αρέσουν ξεροψημένα (μη σας πω και ελαφρώς καμένα!).

4)Γίνονται περίπου 3 ταψάκια της κουζίνας (γύρω στα 90 ανάλογα το μέγεθος).Αδειάζω το πρώτο μόλις ψηθούν και το ξαναγεμίζω αφού έχει κρυώσει λίγο, όσο το δεύτερο είναι στο φούρνο.

5) Στις μετρήσεις μου τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ την κλασική δοσομετρική κούπα.Η αρχική συνταγή γράφει φλυτζάνες όπως βλέπετε.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο