Μενού εβδομάδας

Μενού 18: Από 3-5-2021 ως 8-5-2021

Μετά από τις πασχαλινές προτάσεις, επανερχόμαστε σιγά σιγά στην καθημερινότητα. Οι γιορτές συνεχίζονται αλλά όλοι μας μάλλον έχουμε παραχορτάσει και αναζητούμε πιο ελαφρά πιάτα. Διατηρούμε τον εορταστικό χαρακτήρα στο μενού της εβδομάδας και με αξιοποίηση των περισσευμάτων  σε νόστιμα εδέσματα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες της εβδομάδας που δεν είναι και λίγοι (κι εδώ αναφέρω μόνο τα πιο γνωστά ονόματα, μπορεί να είναι περισσότεροι)!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Δευτέρα 3-5-2021

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες

Πανελλήνια μέρα περισσευμάτων!

Αξιοποιούμε ό,τι έμεινε και συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα

Τρίτη 4-5-2021

Χρόνια Πολλά στον Ραφαήλ και τη Ραφαέλα

Κρεατότουρτα

 

 

Τετάρτη 5-5-2021

Χρόνια Πολλά στην Ειρήνη και τον Ειρηναίο, στον Εφραίμ και την Ευφραιμία!

Ατομικά ρολά με τα κόκκινα αυγά του Πάσχα

 

 

Πέμπτη  6-5-2021

Αρνάκι με λαχανικά στη γάστρα

 

 

Παρασκευή 7-5-2021

Χρόνια Πολλά στη Ζωή, την Πηγή και τον Ζώη!

Αγκινάρες με αρακά

 

 

Σάββατο 8-5-2021

Χρόνια Πολλά στον Θεολόγο και τη Θεολογία!

Ψάρι με πατάτες στον φούρνο

 

 

Σαλάτες

Η αγαπημένη μας ανοιξιάτικη

 

Πλιγουροσαλάτα

 

Πατατοσαλάτα με αυγά

 

Αυγοσαλάτα

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας (τιμής ένεκεν…)

 

Τυρόπιτες ανεβατές στον φούρνο

 

Τάρτα με αγκινάρες

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Τάρτα λεμονιού ή πορτοκαλιού με βάση από μπισκότα (ή κουλουράκια…)

 

Κρέμα μαστίχας με κουλουράκια βουτύρου

 

Σοκολατάκια βραχάκια

 

Να είμαστε καλά, να προσέχουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Skip to content