Γλυκά

Λικέρ φράουλα

Λικέρ φράουλα

Το υπέροχο κόκκινο!

Όλα ίσα και αυτή τη φορά όλα ήταν 250… Έτσι λέει η συνταγή μου την αναλογία για το λικέρ φράουλα γιατί δεν θέλω περισσότερο, προτιμώ πολλές γεύσεις και από λίγο. Λικέρ φράουλα λοιπόν η σημερινή ανάρτηση. Με τη μέθοδο που έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στα λικέρ και που θεωρώ ότι δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Λικέρ φράουλα

Η παραδοσιακή μέθοδος ήταν φρούτα και αλκοόλ και ζάχαρη στον ήλιο. Αυτήν ξέραμε αυτήν εμπιστευόμαστε ;-). Επειδή όμως σε κάποιους από μας αρέσουν οι πειραματισμοί, όλο και δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα. Νέα υλικά, νέες μέθοδοι, άλλοτε με καλύτερη κι άλλοτε με χειρότερη έκβαση.

Λικέρ φράουλα

Στα λικέρ μου τα τελευταία χρόνια ακολουθώ τη «σκοτεινή» οδό. Το φρούτο ανακατεύεται με το αλκοόλ και με λίγη ή καθόλου ζάχαρη, και στο τέλος το εκχύλισμα αραιώνεται με ένα αραιό σιρόπι. Οι διαφορές είναι δύο. Αφενός  η προσθήκη της ζάχαρης στο τέλος και σε μορφή σιροπιού, και αφετέρου η εκχύλιση μακριά από τον ήλιο!

Λικέρ φράουλα

Νομίζω ότι έτσι διατηρούνται πιο ατόφια τα χρώματα των φρούτων στα λικέρ και γίνονται πιο λαμπερά. Η μέθοδος «πατάει» σε ιταλικές συνταγές, αλλά επειδή εκείνοι χρησιμοποιούν οινόπνευμα ποτοποιίας που έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τη ρακή που είναι συνήθως η δική μου βάση λικέρ, αλλάζω τους χρόνους εκχύλισης.

Λικέρ φράουλα

 

Αλλά ας δούμε τη συνταγή!

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να ελαττώσουμε τη ζάχαρη αν δεν το θέλουμε πολύ γλυκό.

2) Για τα λικέρ συστήνω εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, αυτό είναι καλύτερο ειδικά σε περιοχές που το νερό χλωριώνεται ή έχει πολλά άλατα. Εγώ έχω καθιερώσει το δικό μας ΖΑΡΟΣ

3)Αντί ρακής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ποτό με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς (πάνω από 40) με λευκό χρώμα και χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Τα ποτά με χρώμα θα χαλάσουν το τριανταφυλλένιο χρώμα του λικέρ.

4) Μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες διατηρώντας την αναλογία! Όλα ίσα σ’ αυτό το λικέρ, εκτός αν θέλουμε να ελαττώσουμε λίγο τη ζάχαρη!

 

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο