Vegan/vegetarian

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη!

Όλο και κάποιο ψητό φτιάχνουμε αυτές τις μέρες, κάποιοι μάλιστα στο πλαίσιο διατροφής με λιγότερες θερμίδες. Έτσι οι σαλάτες είναι απαραίτητες γιατί συμπληρώνουν τα γεύματά μας και μας χορταίνουν. Η ποικιλία είναι το ζητούμενο, όχι μόνο στα υλικά τους αλλά και στις ίδιες τις σαλάτες.

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Από τα πιο αγαπημένα υλικά της εποχής είναι τα λάχανα και ως εκ τούτου και οι λαχανοσαλάτες. Από την απλή λαχανοσαλάτα με το λίγο καρότο και «μια ιδέα» σέλινου, ως τις πιο σύνθετες με τις δυτικές επιρροές όπου προσθέτουμε μήλο και μαγιονέζα.Αυτήν εδώ την είδα στο site των ΝΥΤimes που όμως δυστυχώς δεν δίνει ελεύθερα όλες τις συνταγές του. Έτσι μόνο από την εισαγωγική περιγραφή της πήρα μια ιδέα και αυτοσχεδίασα.

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Μου άρεσε η ιδέα της επεξεργασίας του χοντροκομμένου λάχανου με αλάτι, μια διαδιακασία που το μαλακώνει, το κάνει σχεδόν διαφανές και του δίνει την υφή της δικής μας «αρμιάς» χωρίς την αλμύρα της και την οξύτητά της. Έτσι, εκτός από τις πράσινες μαρουλοσαλάτες και τα βραστά χόρτα που έχω συχνά αυτή την εποχή στο τραπέζι μου, πήρε και τούτη τη θέση της στα γεύματά μας!

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Απλή, με ελάχιστα υλικά, εύκολη, πρωτότυπη, αξίζει να δοκιμαστεί! Κι εδώ που τα λέμε, συνδυάζεται όχι μόνο με τα ψητά αλλά και με τα χειμωνιάτικα μαγειρευτά καθώς και με τα όσπρια. Ήδη την έχετε δει στις φωτογραφίες των «μπιφτεκιών» με όσπρια με τα οποία την ταιριάξαμε εμείς την πρώτη φορά. Την ξαναφάγαμε με μαγειρευτό κρέας και αλλαγή στο ξηροκάρπι.

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Έβαλα κουκουνάρι τη δεύτερη φορά που το πέρασα λίγο από το τηγάνι. Ωραία ήταν, αλλά θεωρώ καλύτερη την εκδοχή με το αμύγδαλο γι αυτό και το έδωσα στον τίτλο της!

Λαχανοσαλάτα απλή, με αμύγδαλα και σουσάμι

Παρατηρήσεις

  1. Για πιο πικάντικη γεύση θεωρώ ότι μπορούμε να προσθέσουμε γλυκό ή καυτερό μπούκοβο.
  2. Αν το λάχανο έχει σκληρά κοτσάνια καλό είναι να το αφαιρέσουμε. Το ωραίο σ’ αυτήν τη σαλάτα είναι να γίνουν τα λαχανόφυλλα «σαν μεταξωτά».
  3. Τα αμύγδαλα μπορούν να είναι με το φλούδι ή να τα έχουμε ασπρίζει. Εγώ επειδή είχα ασπρισμένα αμύγδαλα και ήδη καβουρδισμένα, τα πρόσθεσα και θεωρώ ότι πήγαιναν πάρα πολύ στη σαλάτα μου.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο