Vegan/vegetarian

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Από τους καλύτερους που έχουμε δοκιμάσει!

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Από του πιο αγαπημένους κεφτέδες του καλοκαιριού, οι κολοκυθοκεφτέδες δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν ήδη στη σελίδα.  Είναι μάλιστα μια συνταγή που αγαπούν πολύ οι επισκέπτες μας, τη γυρίσαμε σε video και γενικά είναι από αυτές που δεν θα τις άλλαζα εύκολα με κάποια άλλη.

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Αλλά ετούτη εδώ η συνταγή είναι πραγματικά εξαιρετική, ακριβώς όπως υποστήριξε η ξαδελφούλα μου που μου την έδωσε με όλη της την καρδιά με την παράκληση να τους παρουσιάσω ως «Κολοκυθοκεφτέδες Ρένας», της μαμάς της που χάσαμε πρόωρα και ο χαμός της μας πληγώνει ακόμη.

 

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Η Ρένα -δεν τη λέω θεία μιας και ήταν λίγα μόνο χρόνια μεγαλύτερή μου- ήταν μια χρυσονοικοκυρά και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Χρυσοχέρα στα κεντήματα, έφτιαχνε μοναδικά κομμάτια με όποια βελονιά και σχέδιο κυκλοφορεί, αλλά αυτά που ήταν ανεπανάληπτα ήταν τα κοφτά της εργόχειρα. Πραγματικά έργα τέχνης.

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Τα φαγητά της και τα γλυκά της, από τα καλύτερα του οικογενειακού συνταγολογίου! Κάποια στιγμή θα σας παρουσιάσω τα καλιτσούνια και τα πασχαλινά της ψωμιά, από τα πιο νόστιμα που έχω στη συλλογή μου. Καπετάνισσα με τα όλα της, δεν άφησε τις πολλές δυσκολίες της ζωής της να επηρεάσουν την άψογη αισθητική της.  Όλα όσα έφτιαξε ήταν μελετημένα ως την τελευταία λεπτομέρεια, γι αυτό ήταν άψογα!

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Τιμή μου λοιπόν να έχω μια ακόμη συνταγή της, επεξεργασμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια και προφανώς χιλιοδοκιμασμένη. Αν τους φτιάξετε θα εκπλαγείτε τόσο από τη γεύση τους όσο και από την υφή του μείγματος που έχει τέτοια σύσταση ώστε οι κολοκυθοκεφτέδες μας να πλάθονται εύκολα, να μη σκορπούν στο τηγάνι και να είναι  πολύ εμφανίσιμοι εκτός των άλλων!

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Αν λοιπόν προτιμάτε τους κολοκυθοκεφτέδες με τυριά (υπόψη ότι η προηγούμενη συνταγή μου δεν έχει τυριά),  πιστεύω ότι αυτοί εδώ θα σας ενθουσιάσουν!

Οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

Μη ξεχάσετε το διαγωνισμό μας, τον

πιο  “νόστιμο” διαγωνισμό του Καλοκαιριού (δείτε εδώ) ! 

Παρατηρήσεις

  • Οι κολοκυθοκεφτέδες δεν πρέπει να είναι σφαιρικοί για να ψηθούν όμορφα. Πρέπει να τους πατάμε λίγο, πεπλατυσμένοι ψήνονται καλύτερα από μέσα.
  • Η κούπα που μέτρησα τα υλικά είναι 250ml
  • Για να γίνει σωστό σε πυκνότητα το μείγμα μας πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο το κολοκύθι. Εγώ το έτριψα αποβραδίς και το άφησα να στραγγίξει σχεδόν 12 ώρες. Ίσως να ήταν έτοιμο και 2-3 ώρες πριν. Αν παρόλα αυτά έχει υγρασία προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
  • Οι κολοκυθοκεφτέδες καταψύχονται πριν τηγανιστούν, αλευρωμένοι και τηγανίζονται χωρίς να αποψυχθούν. Έτσι και τώρα τηγάνισα όσους θέλαμε και κατάψυξα τους υπόλοιπους σε ένα δίσκο στην κατάψυξη . Μόλις παγώσουν θα τους βάλω σε σακούλες κατάψυξης κι έτσι θα έχω ένα μεζεδάκι εύκολο όποια στιγμή το χρειαστώ.
  • Η υφή του μείγματος είναι τέτοια που είμαι βέβαιη ότι θα γίνονται τέλειοι και στο φούρνο. Θα τους δοκιμάσω οπωσδήποτε στο φούρνο την επόμενη φορά και θα ενημερώσω την ανάρτηση.

Καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο