Μενού εβδομάδας

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο! Οι προτάσεις μας για την εβδομάδα που έρχεται είναι και σήμερα εδώ. Πιάτα με υλικά εποχής για να απολαμβάνουμε “κάθε πράμα στον καιρό του” (παρόλο που στις μέρες μας τα βρίσκουμε σχεδόν όλα ολοχρονίς…). Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις ιδέες μας και αυτήν τη φορά!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  25-2-2024

Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Δευτέρα 26-2-2024

Σφουγγάτο με πατάτες και κάποια σαλάτα ή χόρτα βραστά

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Τρίτη  27-2-2024

Ζυμαρικά φούρνου με πανσέτα

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Τετάρτη 28-2-2024

Χάντρες πλακί

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Πέμπτη 29-2-2024

Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο, κλασικοί

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

ή σε τούρτα για όσους δεν προλαβαίνουν…

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

Παρασκευή 1-3-2024

Χειμωνιάτικο τουρλού κατσαρόλας

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

Σάββατο  2-3-2024

Ψάρι με σάλτσα μάραθου και πιπεριάς

Ψάρι με σάλτσα μάραθου και πιπεριάς

 

Σαλάτες

Με πρασινάδες, ξερά σύκα και σουσάμι

Σαλάτα με πρασινάδες, ξερά σύκα και σουσάμι

 

Τσιγαριαστά χόρτα με ξύγαλο ή άλλο τυρί-κρέμα

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Βραστά χόρτα (εδώ τσιμούλια, παραπούλια για όσους τα ξέρουν έτσι…)

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σφουγγάτο με τσιμούλια (παραπούλια)

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Σούπα με λαχανικά και ξινόχοντρο

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Αφράτες τυρόπιτες τηγανιού χωρίς πλάστη

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Ή τυρόπιτες  χωρίς πλάστη σε άλλη εκδοχή!

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

«Ψευτοπιλαφάκι»

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Σιροπιαστά μηλοπιτάκια

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Πορτοκαλόπιτα

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

ή κέικ πορτοκαλιού

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Μπισκότα κανέλας

Μενού 8: Από 25-2-2024 ως 2-3-2024

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο