Μενού εβδομάδας

Μενού 1: Από 5-1-2020 ως 11-1-2020

Το πρώτο μενού του 2020 είναι εδώ, σαφώς πιο ελαφρύ από το τελευταίο του 2019! Πιάτα εποχής, αλλά πολύ εύκολα αφού κατά κανόνα παραφάγαμε και παραμαγειρέψαμε! Επειδή μας περιμένει κακοκαιρία σύμφωνα με τις προβλέψεις, προτείνουμε στα συμπληρώματα σουπίτσες, ιδανικό δείπνο για τα κρύα βράδια! Μη ξεχάσετε τα εθιμικά παλικάρια-φωτοκόλλυβα για αύριο! Σερβιρισμένα ως σούπα είτε ως σαλάτα, είναι μια πραγματικά εξαιρετική vegan πρόταση!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  5-1-2020

Φωτοκόλλυβα κλασικά

 

ή «πειραγμένα»

 

 

Δευτέρα 6-1-2020

Ψαρονέφρι γιορτινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

 

 

Τρίτη 7-1-2020

Παστός μπακαλιάρος με σπανάκι

 

 

Τετάρτη 8-1-2020

Φασολάδα

 

 

Πέμπτη 9-1-2020

Κεφτέδες με πράσα στη γάστρα

 

 

Παρασκευή 10-1-2020

Σφουγγάτο με απάκι και κάποια σαλάτα

 

 

Σάββατο  11-1-2020

Τηγανητό ψάρι με βραστά χόρτα

 

 

Σαλάτες

Βραστά τσιμούλια ή άλλα χόρτα

 

Απλή λαχανοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

 

Απλή παντζαροσαλάτα

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σούπα με ξινόχοντρο

 

Γιουβαρλάκια

 

Χορτόσουπα με λουκάνικο

 

Βρουβόπιτες τηγανιού

 

Πρασοτυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κέικ με καρύδια στη μέση

 

Κουλουράκια πορτοκαλιού και λεμονιού

 

Μικρά αναποδογυριστά κέικ με μανταρίνι

 

Για τους εορτάζοντες της εβδομάδας

Εκμέκ κανταΐφι

 

και σοκολατάκια βελούδινα με ζαχαρούχο γάλα

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές