Μενού εβδομάδας

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

Το τελευταίο μενού της χρονιάς με φαγάκια καθημερινότητας! Θα επανέλθουμε συμπληρώνοντας με προτάσεις για το εορταστικό διήμερο. Ξέρω ότι αυτή την εβδομάδα κυριαρχεί το κρέας στα τραπέζια μας, αλλά ας προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε σερβίροντάς το ως «μεζεδάκι» ή συμπλήρωμα κάποιες μέρες, ή έστω μαγειρεύοντάς το με λαχανικά και χόρτα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Δευτέρα 27-12-2021

Μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Τρίτη 28-12-2021

Κοτόπουλο λεμονάτο

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Τετάρτη 29-12-2021

Φασολάκια μαυρομάτικα «ντελμπιέ»

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Πέμπτη  30-12-2021

Χοιρινό με γιαχνερά

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Παρασκευή 31-12-2021 (μεσημέρι)

Ψαράκι τηγανητό με χόρτα βραστά

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Σαλάτες

Χόρτα βραστά

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Σαλάτα με ωμά λαχανικά εποχής

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Παντζαροσαλάτα απλή

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ομελέτα με απάκι ή σύγλινα

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Κρητικό λουκάνικο (κυκλοφορούν και στο εμπόριο, σε καταστήματα κρητικών προϊόντων)

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Ξινόχοντρος σούπα με λαχανικά (και σε ζωμό κρέατος)

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Τυρόπιτες ανεβατές φούρνου

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Τρουφάκια ή τούρτα σοκολάτας (με την ίδια συνταγή)

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Κρέμα με άρωμα μαστίχας και τα μπισκότα που περίσσεψαν

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

 

Φρουτοσαλάτα εποχής με γλυκιά σάλτσα γιαουρτιού

 Μενού 52: Από 27-12-2021 ως 31-12-2021

 

Και φυσικά τα υπόλοιπα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο